Facebook'un 2020'de dijital para birimi GlobalCoin'i kullanıma açacağı netleşti

Facebook dijital para birimi
Facebook dijital para birimi

● Facebook'un 2020'nin ilk çeyreğine kadar birçok ülkede kullanıma açılacak yeni bir dijital ödeme sistemi geliştirdiği ortaya çıktı.

● BBC, yayınladığı haberlerde 2019 yılının sonuna kadar GlobalCoin isimli dijital para biriminin testlerine devam edeceğini ifade etti.

● Facebook'un konuyla alakalı birçok farklı şirket ve kripto para birimi sahibiyle toplantılar yaptığı da netleşti.

Birçok farklı şirket dijital parabirimlerine yoğunlaşıyor ve ödeme sistemleri geliştiriyor. Son söylentiler yakında Facebook'un da kendi dijital para birimini çıkaracağı yönünde.

Yeni bilgiler, Mark Zuckerberg'ün 2020'nin ilk çeyreğine kadar farklı ülkelerde kullanılmak üzere yeni bir dijital ödeme sistemi sunacağını bildiriyor.

GlobalCoin, 2020'nin ilk çeyreğine kadar çıkmış olacak.
GlobalCoin, 2020'nin ilk çeyreğine kadar çıkmış olacak.

Yayınlanan raporda, şirketin 2019'un sonunda 'GlobalCoin' isimli dijital para biriminin testlerine başlanacağı bilgisi yer alıyor. Ayrıca konuyla ilgili daha detaylı bilgilerin bu yaz ortaya çıkması bekleniyor.

Sosyal medya devinin şu anda GlobalCoin ile alakalı dijital para birimlerinin güvenliğini test ediyor. Hatta bunu yaparken kripto paraların geleneksek para birimleriyle takası ve ödeme kabiliyeti de göz önünde bulunduruluyor.

Facebook ve Mark Zuckerberg'in kripto para konusunda farklı şirketlerle temas halinde olduğu da biliniyor.
Facebook ve Mark Zuckerberg'in kripto para konusunda farklı şirketlerle temas halinde olduğu da biliniyor.

Ayrıca konuyla alakalı olarak Facebook'un çok sayıda yüksek ölçekli ticaret şirketiyle ve kripto para birimlerine dair yetkililerle görüştüğü belirtiliyor. Tabii bu toplantıların Aralık 2018'deki dijital para birimi haberlerinden sonra daha da arttığı biliniyor.

Hatta ilk etapta Project Libra olarak isimlendirilen projenin geleneksel para birimlerini dünyanın dört bir yanındaki dijital para birimlerine bağlamak için geliştirildiği söylenmişti.

Ayrıca, az önce de bahsettiğimiz gibi birçok şirketle de işbirliği yapılıyor. Barclays internet analisti Ross Sandler, Mart'ta kripto para biriminin şirkete 2021 yılına kadar 19 milyar dolar ek gelir sağlayacağını söylüyor.

Öte yandan Bitcoin piyasasında son bir aydır kıpırdamalar söz konusu. Bitcoin, haberin yazıldığı gün ve saatte (26 Mayıs 2019, 10:59) 8000 dolar bandını aşmıştı. Üstelik Ethereum ve LiteCoin'de de sırasıyla %7 ve %11'lik bir artış var.