Fortnite Battle Royale mobil platformlara geliyor

fortnite
fortnite

Epic Games'in kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesi elde eden Fortnite Battle Royale oyunu mobil platformlara geliyor. iOS sürümü için 12 Mart'ta beta süreci başlıyor.

Son yılların popüler oyun türü battle royale, PUBG ile oyun dünyasında yeni bir akım başlattı. Birbirinden farklı onlarca çoklu oyuncu yapımlarından biri olan Epic Games'in Fortnite Battle Royale oyunu, oyun endüstrisindeki akımın yeni lideri haline geldi. Ücretsiz olması sayesinde oyunculara daha cazip gelen Fortnite, yakında mobil platformlara da açılarak oyuncu kitlesini daha da genişletmiş olacak.

100 kişiye kadar çoklu oyuncu mücadelelerine imkan tanıyan PS4, PC ve Mac sürümleriyle tamamen aynı özelliklere sahip olacağı ifade edilen mobil Fortnite, ilk etapta iOS kullanıcıları için denenmeye başlayacak. 12 Mart'ta başlayacak olan beta süreci, kabul alan oyunculara arkadaşlarına davetiye yollama imkanı tanıyacak.

PS4, PC ve Mac oyuncularıyla aynı oyunlara katılabilecek olan mobil sürüm kullanıcıları, dilerse konsol ve bilgisayar oyuncularının katılamayacağı kendi mobil oyunlarını da oluşturabilecek. Platformlar arası oyun desteği Xbox sürümünü kapsamayacak.

Android sürümü birkaç ay sonra geliyor

12 Mart'taki beta sürecine katılmak için iOS kullanıcılarının iPhone 6s, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 ve iPad 2017 ya da bu cihazların daha güncel versiyonlarından birine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca uyumlu cihaza iOS 11 işletim sistemi yüklenmeli.

Mobil ekosisteme adımını ilk olarak beta iOS sürümüyle atacak olan Fortnite Battle Royale, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Android platformuna da port edilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >