Fransa, eski cihazları bilerek yavaşlattığı için Apple'a dava açtı

Fransa Apple davası
Fransa Apple davası

Paris Savcılığı, eski telefonları pil ömründen dolayı meydana gelebilecek problemlerden dolayı yavaşlatan Apple’a dava açtı.

Fransız tüketici örgütü HOP, eski telefonları pil ömründen dolayı meydana gelebilecek problemlerden dolayı yavaşlattığını açıklayan Apple’a dava açmış ve bu olay büyük yankı bulmuştu.

Kendini ''herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak bir şey asla yapmadık ve yapmayız'' diyerek savunan Apple, bu sert eleştirileri kabul etmedi.

Paris savcılığından yapılan açıklamada, iPhone marka telefonların eski modellerinin "kasıtlı olarak yavaşlatılması" olarak kamuoyunun gündemine gelen iddialar sonrası bir tüketici derneğinin şikayette bulunduğu belirtildi.

Soruşturmaya "hilekarlık" da dahil

Açıklamada, 27 Aralık 2017'de yapılan başvurunun incelenerek, Amerikan teknoloji devi Apple hakkında "hilekarlık" da dahil bir dizi iddia hakkında soruşturma açıldığı kaydedildi.

Apple, eski model telefonlarının kasıtlı olarak yavaşlatıldığı iddialarının ortaya atılması sonrası önce bunu itiraf etmiş, daha sonra da bir özür yazısı yayımlayarak batarya değişim ücretlerinde büyük indirime gidileceğini açıklamıştı.

Apple hakkında aynı nedenle başka ülkelerde de şikayette bulunulmuş ve tazminat davaları açılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >