Google, Android'de Bluetooth eşleştirmelerini hızlandırıyor

Android Bluetooth eşleştirme
Android Bluetooth eşleştirme

Google, Android mobil işletim sisteminde Bluetooth destekli kulaklık ve hoparlörlerin cihazla eşleştirilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google, kablosuz kulaklık ve hoparlörleri eşleştirmeyi kolaylaştıran yeni bir sistem geliştiriyor. Bluetooth ile Android akıllı telefon ya da tabletlere bağlanacak cihazlar için geliştirilen sistem, Hızlı Eşleştir özelliği sayesinde şimdiye oranla çok daha basit ve hızlıca yapılmasını sağlıyor.

Hızlı Eşleştirme özelliği Android'de Bluetooth cihazların hızlıca bağlantı kurmasını sağlıyor.
Hızlı Eşleştirme özelliği Android'de Bluetooth cihazların hızlıca bağlantı kurmasını sağlıyor.

Eşleştirme kolaylaşıyor

Eşleştirme epey basit. Bunun için kulaklık ya da hoparlörün cihaza yaklaştırılması yeterli. Ardından bildirim ekranında açılan minik bir pencere üzerinden işlem gerçekleştirilebiliyor. Bağlantı tamamlandığında ise minik bir uyarıya yer veriliyor.

Eşleştirilen cihazlar doğrudan cihazda ve Google hesabında otomatik olarak listeye dahil ediliyor. Ardından aynı cihazla benzer işlemler gerçekleştirildiğinde süreç daha da hızlanıyor. Benzer sistem aslında Apple AirPods'larda sunuluyor. Basit bir yöntemle birkaç saniye içinde eşleşme yapılırken kulaklıklar kulağa takıldığında ise bağlantı tamamlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >