Google Asistan'a telefon kilitliyken bile komut verilebilecek

Google Asistan
Google Asistan

Şu anda yalnızca Google Pixel'lerde yer alan 'telefon kilitliyken komut verme' özelliği birkaç hafta içinde tüm Android ekosistemine geliyor. Böylece sesli asistan kilit açmaya gerek olmadan 'Ok Google' komutuyla uyandırılabiliyor.

Google Asistan, Siri, Cortana ve çok daha fazlası... Sesliasistanlar artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Üstelik bu uygulamalar yapay zekâ desteğiyle her geçen gün daha yetenekli hale geliyor. Google Asistan ise bu noktada öncelikle Google Pixel'ler için sunduğu özellikleri daha sonrasında Android ekosistemine entegre ediyor.

Google Asistan, bu özellik sayesinde kilit açmadan da komutları işleyebiliyor.
Google Asistan, bu özellik sayesinde kilit açmadan da komutları işleyebiliyor.

Sesli komut vermek için kilit açmaya gerek yok

Google Pixel'lerde bir süredir var olan telefon kilitliyken komut verme özelliği sonunda diğer Android telefonlara da geliyor. Kullanıcının isteği doğrultusunda açılıp kapatılabilen bu özellik telefon kilitliyken 'Ok Google' komutuyla uyandırılabiliyor. Yani aslında sesli asistana komut vermek için kilit açmaya ihtiyaç kalmıyor. Böylece çevredeki mağazaların isimlerini öğrenmekten tutun da hava durumuna kadar birçok farklı bilgiye kilit açmadan erişilebiliyor.

Yakında tüm Androidtelefonlar için aktif edilecek olan özellik bir yandan da 'her zaman dinlenecek miyim?' korkusuyla kullanıcıları tedirgin ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >