Google Chrome, aldatıcı içerikler sunan web sayfalarındaki reklamları tamamen engelleyecek

Google Chrome
Google Chrome

Web sayfalarında çok sık karşılaşılan aldatıcı içeriklere karşı önlem almaya devam eden Google, yeni Chrome ile birlikte bu tür web sitelerindeki reklamları tamamen engelliyor. Konuya ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde:

Eylül'de onuncu yaşına basan Google Chrome, güncellemelerle birlikte kullanıcı tarafındaki iyileştirmelerine devam ediyor. Sayfaların sağından solundan fırlayarak kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen reklamlara savaş açan web tarayıcısı yeni sürümle bu engellemeyi bir adım daha ileri götürüyor.

Böylece artık Google Chrome yeni sürümüyle birlikte aldatıcı içerikler sunan web sayfalarına geçit vermiyor.
Böylece artık Google Chrome yeni sürümüyle birlikte aldatıcı içerikler sunan web sayfalarına geçit vermiyor.

Aldatıcı içerikler gelir kaynağının kesilmesine sebep olacak

Kısaca özetlemek gerekirse artık Chrome'da aldatıcı içerikler gösteren web sayfalarının reklamlarını tamamen engelliyor. Google Chrome 71'de açılır pencere şeklinde gelen reklamlar bu yeni sistemde tamamen devre dışı bırakılıyor.

Google, aslında tüm reklamları engelleyeceği web sayfalarına öncelikle bir uyarı mesajı gönderecek. Eğer site sahipleri bu algoritmalarını 30 gün içinde değiştirmezse gereken işlem (engelleme) uygulanacak. Şirket, temelde kimlik avı ve dolandırıcılık sitelerindeki gelir kaynaklarını bu yöntem sayesinde ortadan kaldırmayı umuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >