Google Chrome için okuma modu özelliği geliyor

Google Chrome okuma modu. Fotoğraf: 9to5Google.
Google Chrome okuma modu. Fotoğraf: 9to5Google.

Microsoft Edge, Firefox ve Safari'de yer alan okuma modu özelliği yakın zamanda güncellemeyle Google Chrome'a da ekleniyor. Detaylar haberimizde:

Google Chrome'da bir süredir 'okuma modu' test ediliyor. Websayfalarındaki uzun metinleri okumayı kolaylaştıran bu sistem yakında masaüstü uygulaması için gerçek olacak gibi görünüyor.

Evet; okuma modu aslında Safari'de yıllardır var. Fakat Google Chrome için şu ana kadar alternatif uzantılara yönelmek gerekiyordu. Bundan böyle dahili okuma moduyla ek uzantılara da ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Google Chrome'daki okuma modu özelliği açıldığında sağdan font, zemin rengi ve birkaç ayarlama daha yapılabiliyor.
Google Chrome'daki okuma modu özelliği açıldığında sağdan font, zemin rengi ve birkaç ayarlama daha yapılabiliyor.

Yalnızca metne odaklanmayı sağlıyor

Okuma modu temel olarak web sitesindeki metinleri süzerek daha temiz bir ekranda karşınıza getiriyor. Bu da fotoğraflar, videolar ya da reklamlardan arınarak doğrudan yazıya odaklanmanızı sağlıyor.

Testaşamasındaki bu özelliği şimdiden kullanmak da mümkün. İlk etapta Google Chrome Canary'nin son sürümünü yüklemek şart.

Ardından adres çubuğuna 'chrome://flags/#enable-reader-mode' adresini yapıştırıp aktif etmeniz yeterli. Daha sonrasında web tarayıcıyı yeniden başlatıp işlemi sonlandırabilirsiniz.

Ardından sağ üstten okuma modunu aktif edebilir, web sitelerindeki detaylardan izole olarak yalnızca metinlere odaklanabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >