Google Chrome, şifrelerinizin tehlikeye girip girmediğini söyleyebilir

Google Chrome
Google Chrome

Kullanıcı adı ve şifreniz bir bilgisayar saldırganının eline geçtiyse şifre kontrol uygulaması konuyla alakalı detayları size bildiriyor.

İnternet tabanlı saldırılar son yıllarda doruk noktasına ulaşmış durumda. Haliyle çok fazla konuyla alakalı veri sıkıntısı meydana geliyor. Kullanıcı bilgileri, şifreler ve diğer birçok ayrıntı istenmeyen kişilerin ellerine geçiyor. Yayınlanan yeni bir Google Chrome eklentisi, şifrenizin farklı bir kişinin eline geçip geçmediğini gösteriyor.

Password Checup uzantısıyla şifrenin güvenli olup olmadığı test edilebiliyor.
Password Checup uzantısıyla şifrenin güvenli olup olmadığı test edilebiliyor.

Toplamda 4 milyar kimlik barındıran bir veri tabanına sahip

Password Checkup olarak isimlendirilen minik eklenti, kurulduktan sonra tarayıcıya otomatik olarak entegre oluyor. Daha sonrasında kullanıcıadı ve şifreyle giriş yapıldığında ise güvensiz olarak tanımlanan şifreler konusunda kullanıcılar uyarılıyor. Üstelik Google, toplamda 4 milyarlık bir kimlik veri tabanına sahip olduğunu da belirtiyor.

Eklenti, güvenli olmayan bir şifre tespit ettiğinde, bilgilerinizi hemen güncellemeniz için karşınıza büyük kırmızı bir kutucuk getiriyor. Kullanıcılar, 'kişisel veriler' hakkında şüpheye düşebilir ama Google bu bilgilerin asla ortalığa saçılmayacağından bahsediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >