Google Chrome'da önemli bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Google Chrome
Google Chrome

Siber güvenlik alanında çalışmalar gerçekleştiren Inperva isimli araştırma şirketi Blink motorunun çalıştığı web tarayıcılarda ciddi güvenlik açıkları olduğunu vurguluyor. Elbette dünyanın en fazla tercih edilen web tarayıcılarından biri olan Google Chrome da bunlardan biri.

Özellikle son birkaç yıldır dev şirketlerin kullanıcı gizliliğini hiçe sayan 'veri ihlalleriyle' sık sık karşılaşıyoruz. Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte Facebook bu konuda ağır bir darbe yemiş, WhatsApp dahil olmak üzere ekosistemde yer alan servisler için çeşitli önlemler almaya başlamıştı. Hatta buna ek olarak veri ihlalleri sebebiyle güvenlikaçıkları da çok fazla dile gelmeye başladı.

İnternet kullanıcılarının %58'lik diliminin bu durumdan muzdarip olduğu da araştırmanın bir parçası.
İnternet kullanıcılarının %58'lik diliminin bu durumdan muzdarip olduğu da araştırmanın bir parçası.

İnternet kullanıcılarının %58'ini kapsıyor

Son yapılan araştırmalara göre dünyanın en fazla tercih edilen internet tarayıcısı Google Chrome da güvenlik açıkları konusunda rakiplerini aratmıyor. Siber güvenlik alanında çalışmalar gerçekleştiren Imperva'nın araştırmacılarından biri, Blink motorunun çalıştığı web tarayıcılarında çok ciddi güvenlik açıkları olduğunu özellikle vurguluyor. Aslında bu da Chrome başta olmak üzere diğer birçok web tarayıcısının kapsandığını gösteriyor. Üstelik internet kullanıcıları arasındaki %58'lik kesim de elbette 'güvensiz' kategoride listeleniyor.

Gerekli önlemler alındı

Filtreleme işlevlerini suistimal ettiği belirtilen bu arama motoru aslında hacker'ların yolunu açarak kullanıcıların özel bilgilerinin üçüncü kişilerle paylaşılmasına sebep oluyor. Google, şu anda Chrome 68 ile birlikte gerekli önlemleri almış durumda. Haliyle bu problem en azından güncellemeyi yükleyen kullanıcılarda ortadan kalkıyor. Ancak diğer web tarayıcılarında benzer durumlar en azından şimdilik söz konusu değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >