Google Earth görüntülerindeki gizemli cismin sırrı ortaya çıktı!

Gizemli cisim
Gizemli cisim

YouTube üzerinden yayınlanan bir video, büyük ilgi ve merak uyandırmıştı. Şimdi de bir uzman, bu görüntüleri yorumlayarak gizem perdesini ortadan kaldırmaya çalışıyor…

Atlantik Okyanusu’nun hemen güneyinde bulunan ve Georgia Adaları’na üye olup üzerinde yalnızca 20 kişinin yaşamını sürdürdüğü bir adada Google Earth sayesinde oldukça esrarengiz bir isim görüntülere takılmıştı. YouTube üzerinden yayın yapan Secureteam10 isimli bir kanal tarafından gündeme getirilen görüntüler, kısa süre içerisinde dünya basınının gündemine oturmuştu.

En tutarlı yorum Richard Waller’dan geldi!

Hemen her gizemli olayda olduğu gibi komplo teorilerinin yoğun şekilde üretildiği bu olayda da birçok farklı yorum yapıldı. Cismin düşen bir uzay gemisine ait olduğu, gizli bir askeri uçak enkazı olduğu, bir casus uydunun parçalarından birisi olduğu iddiaları üzerine sayısız insan fikrini belirtti. Görüntüler üzerine yorumda bulunanlardan biri ise büyük bir analizle İngiliz Daily Mailgazetesine konuşan Dr. Richard Waller’dan geldi. UFO ve uzay gemisi gibi popüler iddiaların aksine Waller, cismin aslında bir cisim değil kar kütlesi olduğunu ve yakında bulunan bir dağın eteklerinden aşağıya buz şeklinde sürüklendiğini bildirdi. Kendisine göre uydu tarafından çekilen görüntüler, açılarından dolayı yanılgılara neden oldular.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >