Google, iPhone kullanıcılarının bir kısmını kendine çekmek istiyor

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Google'ın bu yılki yol haritası belli oldu. iPhone satışlarının düşmesinden pay çıkarmak isteyen şirket, uygun fiyatlı Pixel telefonlar üretip iPhone ekosisteminden müşteri çekmeyi hedefliyor.

iPhone satışları aylardır beklendiği gibi gitmiyor. Eski telefonların satışlarının yasaklanması, yeni modellerdeki yüksek fiyat politikası ve batarya değişim programı. iPhone satışlarını temelde bu üç unsurun düşürdüğü tahmin ediliyor. Ama Apple bir yandan bu durumu 'hacklemek' için elinden geleni yapıyor. Almanya'daki yasakları 'Qualcomm yongalarıyla' aşma kararı alan şirket, indirim sayesinde de telefon satışlarını artırmak istiyor.

Çıkış noktası uygun fiyat olacak

Apple'ın mevcut durumunu kısaca özetledikten sonra haberimizin asıl konusuna geçebiliriz. Şirket açısından büyük kayıp oluşturan bu süreci yakından takip eden dev üreticiler de durumdan istifade etmek istiyor. Bunlardan biri Google. Bu sene özellikle fiyat / performans dengesini koruyan modellere yönelmek istiyor. Aslında hedef, belki de uygun fiyat sayesinde insanlara Apple'da olduğundan çok daha fazlasını sunmak. Böylece kullanıcıların Apple ekosistemini bırakıp Android'e geçebileceği öngörülüyor. En azından bu sene için oluşturulan yol haritası, 'uygun fiyatlı' Pixel modellerinin sergileneceğini gösteriyor.

Yeni nesil Pixel'lerin tanıtım tarihi ve fiyatları bilinmiyor. Ancak yine de haberde de bahsettiğimiz gibi bu seneki Google hedefleri arasında iPhone'un pastasından pay almak var.
Yeni nesil Pixel'lerin tanıtım tarihi ve fiyatları bilinmiyor. Ancak yine de haberde de bahsettiğimiz gibi bu seneki Google hedefleri arasında iPhone'un pastasından pay almak var.

Fiyat konusunda herhangi bir tahmin yok. Ancak geçen sene çıkan Pixel 3'ün 799 dolarlık bir başlangıç fiyatı vardı. Bu model üzerinden değerlendirmek gerekirse fiyatların çok daha cazip noktaya gelmesi şart. Aksi takdirde kullanıcılar hem ellerindeki telefonu hem de ekosistemi değiştirmeyi göze almazlar. Ayrıca, yine bu yılki yol haritasında Android saatler de var. Zaman içinde tüm bu planların etkilerini göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >