Google Lens'teki arama özellikleri Google uygulamasında toplandı

Google Lens
Google Lens

Metin ve görsel arama özellikleriyle ön plana çıkan Google Lens, artık tüm bu özellikleri Google uygulamasında sunuyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google Lens, bundan 9 ay önce Android işletim sistemi için aktif edildi. Gerçek zamanlı sonuçlar ve akıllı metin seçimiyle Google Geliştiriciler Konferansı'nda da sahneye taşınan uygulama, görsel arama özelliğiyle kısa süre içinde adını duyurmayı başardı.

Artık Google Lens uygulamasındaki metin ve görsel arama sistemi Google uygulamasına entegre edilmiş durumda.
Artık Google Lens uygulamasındaki metin ve görsel arama sistemi Google uygulamasına entegre edilmiş durumda.

Mart'ta Google Lens, Google Fotoğraflar üzerinden iOS'a geldi. Fakat şimdi ise Google uygulamasına dahil ediliyor. Yani artık bu uygulama Google içine dahilmiş durumda. Diğer bir değişle yeni ek bir uygulama indirmeye artık ihtiyaç yok.

Artık Google uygulamasına entegre çalışıyor

Uygulama ilk açıldığında kullanıcıların kameraizni vermeleri ve metin ya da diğer hizmetleri kabul etmeleri gerekiyor. Ardından metin ve görsel tarama özellikleri kullanılabilir hale geliyor.

Eskiden Google Lens yalnızca metni aramak, kelimeleri aramak ya da e-posta adresini kaydetmek için kullanılırken bugün gelinen noktada yapayzekâ desteğiyle görsel arama yapılabiliyor. Bu da aslında uygulamanın geldiği noktayı net bir şekilde ortaya çıkarıyor. Zaten Google Lens yerine tek yalnızca Google uygulaması içine entegre edilmesi de en mantıklı hamlelerden biri.

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden uygulamayı hem Android hem de iPhone'lar için indirebilirsiniz.

Android (Google)
iPhone (Google)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >