Google'dan sonra Apple da harekete geçti: 'Oyun servisi geliyor'

Apple, oyun sektöründe büyümek istiyor.

Google'ın Stadia açıklaması sonrası birçok teknoloji devinin iştahı kabarmıştı. Oyun servisi konusunda harekete geçen şirketlerin başında da Apple geliyor. Apple, bugün düzenleyeceği konferansta yeni bir video dağıtım servisi ve oyun platformunu kullanıcıların beğenisine sunacak.

Apple'ın bugün düzenleyeceği konferansta yeni ve oldukça yetkin bir oyun servisini resmen tanıtması bekleniyor. Tanıtılması beklenen oyun servisi, Apple'ın daha önce aylık periyotta abone olup çok sayıda ücretli oyuna erişebilmemizi sağlayan sisteme çok benzeyecek. Yeni sistemin hangi oyunları destekleyeceği ve kapsam genişliği bilinmese de Apple'ın bu oyun servisi için özel ekiplerini görevlendirdiği dillendiriliyor.

Apple-oyun ilişkisi derinleştikçe ABD'li şirket için yeni bir 'dev gelir kapısı' da aralanmış olacak.
Apple-oyun ilişkisi derinleştikçe ABD'li şirket için yeni bir 'dev gelir kapısı' da aralanmış olacak.

Apple'ın kullanılabilir kılacağı yeni oyun servisinin Super Mario Run gibi kaliteli ve fazlaca hayrana sahip oyunları içereceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Oynanması ücretsiz olduğu halde ücretli platformlarda da karşımıza çıkan oyunların toparlandığı ve daha düzenli, sistematik halde sunulduğu bir sistem olması beklenen platform, Apple'ın 2019-2020 hedeflerinin de temelini oluşturuyor.

Google'ın Stadia ile yalnızca 'duyuru' seviyesinde başardıkları Apple için de ilham oldu.
Google'ın Stadia ile yalnızca 'duyuru' seviyesinde başardıkları Apple için de ilham oldu.

Google ilham oldu!

Google'ın Stadia hamlesi oyun dünyasında birçok dengeyi bir anda değiştirmiş ve hatta ortak çalışacakları açıklaması sonrası AMD'nin hisselerini uçurmayı bile başarmıştı. Google'ın Stadia ile ciddi bir maddi kazanım elde etmesi beklenirken Apple'ın da böylesi bir pazara ilgisiz kalması beklenemezdi. Apple, oyun sektörüne adapte edeceği güçlü yatırımlarla hem Google'ın hem de diğer olası rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >