Google’ın Android’e rakip işletim sistemi: Fuchsia OS!

​Google’ın Android’e rakip işletim sistemi: Fuchsia OS!
​Google’ın Android’e rakip işletim sistemi: Fuchsia OS!

Dünyanın en büyük teknoloji platformları arasında gösterilen internet devi Google, uzunca bir zamandır Fuchsia OS adlı yeni ve Android’e rakip işletim sistemiyle gündeme geliyor. Sistemin detayları alternatif ve makul bir mekanizmayı ortaya koyuyor. İşte tüm detayları ve bütün içeriğiyle Fuchsia OS…

Google’ın mobil ve masaüstü ortamlar için evrensel bazda tasarladığı ve iOS-Android hegemonyasına alternatif olarak düzenlenen Google Fuchsia OS, uzunca bir zamandır birçok farklı teknoloji platformunda dillendiriliyordu. Orijinal tasarım fikri oluştuğunda Android’in yerini alarak iddialı bir sistem olması beklenen sistem, bu fikirden uzaklaşmış durumda. Android’e öykünmek yerine Android’den daha iyi ve daha problemsiz olma mottosu gütmeye başlayan Fuchsia geliştiricileri, 100’den fazla kişiyi barındıran bir ekiple çalışmaya devam ediyor. Sistem, akıllı telefonlara adapte edilmeden önce hoparlör ve saat gibi biraz daha mütevazı teknoloji ürünlerinde kullanılabilir olacak. Yerleşik biçimde ses komutlarına destek vereceği ifade edilen sürüm, Linux yerine Zircon tabanlı olarak çalışacak. Bu durum da şirketin Java kullanımı kaynaklı temel yasal problemleri için güzel bir çözüm olarak değerlendiriliyor. Google’ın reklam işini engellemeyen ciddi güvenlik özellikleriyle donatıldığı ifade edilen Fuchsia OS, şu an için bir yan proje konumunda yer alıyor.

Google Fuchsia OS ne zaman tanıtılacak?

Google’ın Android-iOShegemonyasını yıkmak amacıyla tasarladığı ve birçok farklı açıdan umut bağladığı yeni fikir için çok sayıda üst düzey şirket yöneticisi faaliyet gösteriyor. Her yönetici Fuchsia OS’u kendi asli işinin dışında kalan zamanlarda katkı sağlayarak geliştirmeye çalışıyor. Tüm bu çalışmalar sonrasında önce daha küçük ölçekli cihazlarda denenecek olan Fuchia OS, Android ve iOS’un vadettiklerini, hata ve olumlu yönlerini iyi yorumlayarak daha makul bir sistem ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >