Google’ın başı alışveriş ile belada

Google Alışveriş.
Google Alışveriş.

Google, haksız rekabet oluşturarak fiyat karşılaştırmalarını manipüle etmek suçundan yargılanma tehdidiyle karşı karşıya. Avrupa Birliği tarafından sıkı bir şekilde takip edilen dava sonucunda 2.4 milyar Euro ödeme tehlikesini yaşayan Google, hukuk ordusunu harekete geçirdi.

Google, dünyanın en popüler arama motoru olmasının yanı sıra bu alandaki rakipsizliğiyle birçok farklı avantaj ve rahatlığa sahip durumda. Özellikle internet üzerinden alışverişin inanılmaz seviyelere gelebildiği günümüzde Google’ın bu konudaki çalışmaları hem kendisi hem de birçok şirket için vazgeçilmez bir itici güce dönüşmüştü. Durum bu şekildeyken Avrupa Birliği hazırladığı belgeleri Avrupa Komisyonu’na sunarak Google’ın yedi yıldır alışveriş sonuçlarını kendi isteği doğrultusunda manipüle ettiğini duyurdu.

Google, dava sürecini temyize götürmeye hazırlanırken Avrupa’nın en yüksek ikinci yargı organı olan Lüksemburg’da görülecek dava şimdiden konuşulmaya başlandı. Daha önce, 1.3 milyar dolarlık bir cezaya çaptırılan Intel firmasının geçirdiği süreçleri takip etmek isteyen Google, cezanın indirilmesini ve hatta tamamen ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Google’ın alışveriş sonuçlarında oluşturduğu manipülasyonla birlikte yalnızca İngiltere genelinde yüzde kırk beşlik bir haksız artış sağladığı iddia ediliyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >