Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den açıklama: UBER'in vatandaşta karşılığı var

UBER
UBER

UBER sürücüleri ve taksiciler arasındaki gerilim devam ederken bir açıklama da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den geldi...

Dünya genelinde 300 şehirde aktif olarak kullanılan UBER, kapsama alanını genişletmek ve daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalara devam ediyor. Ancak bu servis özellikle son dönemlerde ülkemizde ne yazık ki yaşanan taksici gerilimiyle gündeme geliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Türkiye'de taksici esnafının kendini check etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı, Türkiye'de taksici esnafının kendini check etmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Taksiciler kendini check etmeli"

Taksiciler ve UBER sürücüleri arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konuyla alakalı açıklama yaparak UBER hizmetinin vatandaşta karşılığı olduğunu ve taksici esnafının kendini sorgulaması gerektiğini bildirdi. Yani esasında Tüfenkci bir kez daha UBER'in tercih edilme sebeplerinin taksiciler tarafından iyice kavranması gerektiğini vurguluyor.

Bakanlıklar harekete geçecek

Öte yandan taksiciler ve UBER sürücülerini aynı masada buluşacağını ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı, saldırı ya da şiddetle hiçbir sorunun çözülemeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca konuyla alakalı olarak Gümrük, Maliye, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarının da harekete geçeceğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >