Güncellenen Apple AirPods 2019'un ilk çeyreğinde tanıtılabilir

Apple AirPods
Apple AirPods

Yeni AirPods uzun süredir konuşuluyor. Şu ana kadar Apple'dan bu ürüne dair herhangi bir bilgi yok. Ancak yine de sızan detaylar yeni kablosuz kulaklığın gelecek senenin ilk çeyreğinde tanıtılacağı yönünde.

Yeni AirPods uzun süredir merakla bekleniyor. Eskiyen modelin üzerine hangi özelliklerin dahil edileceği şu an tabi ki net değil. Ama yine de sızan bilgilere bakılırsa güncellenen AirPods'un birçok yeni detay sunacağını anlamak mümkün oluyor.

Eski AirPods ile yeni AirPods arasında kasa değişiminin de olacağı söyleniyor. Yeni modelle birlikte şarj göstergesi kutunun dışına taşınabilir.
Eski AirPods ile yeni AirPods arasında kasa değişiminin de olacağı söyleniyor. Yeni modelle birlikte şarj göstergesi kutunun dışına taşınabilir.

Yeni AirPods çıkış tarihi 2019'un başı olabilir

Geçen sene yaklaşık 16 milyon adet satış rakamına ulaşan AirPods, yeni modelde de benzer bir satışa kısa sürede ulaşabilir. Aslında AirPods 2'nin bu sene duyurulması ve satışa çıkması bekleniyordu. Ama AirPower kablosuz şarj teknolojisinde çıkan bir sorun sebebiyle çıkış tarihi ertelendi.

Apple ürünlerine dair isabetli tahminleriyle yakından tanınan Ming-Chi Kuo, bu kez de yeni AirPods ile ilgili detayları yakından tahmin ediyor. Yeni kulaklığın donanım tasarında birçok yenilik bekleniyor. En önemlisi detaylardan biri ise kablosuz şarj kılıfı. Bu değişiklikler gereği yeni AirPods'un 2019'un ilk çeyreğine kalması söz konusu. Ama asıl büyük değişiklikleri barındıran daha yeni bir AirPods'un 2020'de tanıtılabileceği konuşuluyor.

iPhone kullanıcılarının %5'lik bölümü AirPods kullanıyor. Ama Apple'ın hedefi yeni modelle bu yüzdeyi daha üst noktalara çıkarmak. 2018 yılına ait tahminler 55 milyon rakamına ulaşılacağı yönünde. Bu rakamın 2020'de 80 milyon adede ve 2021'de ise 110 milyon adede çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >