Günlerce evden çıkamayacaksınız: Gelmiş geçmiş en iyi teknoloji dizileri

Günlerce evden çıkamayacaksınız: Gelmiş geçmiş en iyi teknoloji dizileri
Günlerce evden çıkamayacaksınız: Gelmiş geçmiş en iyi teknoloji dizileri

Genellikle teknoloji üzerine çok fazla dizi bulamayabilirsiniz. Biz de sizin için teknoloji ile alakalı en iyi yabancı dizileri derledik...

Teknoloji çağımızın önünü alamadığımız en önemli olgusu. Her geçen gün kat kat üzerine koyarak ilerleyen teknoloji, toplumsal yaşama giderek daha çok dahil olmaya başladı.

Biz de teknolojiyi diziler üzerinden takip etmek isteyen dizi severler için en iyi teknoloji dizilerini derledik, buyurun;

Mr. Robot
Bir hacker ve yazılım dahisi olan Elliot'un üzerinden anlatılan çok başarılı hikayeler silsilesi. Eliot'un hem hack dünyasındaki hasımları ile yaptığı mücadelenin, hem de kendi zihniyle yaptığı mücadelenin tanığı oluyoruz. ABD yapımı olan dizi 2015'ten bu yana devam ediyor ve 3.sezonunun Ekim 2017'de gelmesi bekleniyor.
Mr. Robot Bir hacker ve yazılım dahisi olan Elliot'un üzerinden anlatılan çok başarılı hikayeler silsilesi. Eliot'un hem hack dünyasındaki hasımları ile yaptığı mücadelenin, hem de kendi zihniyle yaptığı mücadelenin tanığı oluyoruz. ABD yapımı olan dizi 2015'ten bu yana devam ediyor ve 3.sezonunun Ekim 2017'de gelmesi bekleniyor.
Black Mirror
İlk olarak İngiltere'de yayınlanmaya başlayan Black Mirror yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanıyor. Bir sezonu sadece 3 bölümden oluşan ve toplam iki sezonu yayınlanan dizi 2013'te en iyi mini dizi Emmy ödülünü kazandı.Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: "Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle."
Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): yani ya bir tv, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.
Black Mirror İlk olarak İngiltere'de yayınlanmaya başlayan Black Mirror yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanıyor. Bir sezonu sadece 3 bölümden oluşan ve toplam iki sezonu yayınlanan dizi 2013'te en iyi mini dizi Emmy ödülünü kazandı.Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: "Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle." Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): yani ya bir tv, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.
Silicon Valley
HBO’nun kara mizah türündeki yeni komedisi Silicon Valley; Silikon Vadisi’nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor. ilk bölümü 6 Nisan 2014 Pazar akşamı yayınlandı. King of the Hill isimli animasyon dizisinin yaratıcısı olarak bilinen yapımcı Mike Judge’ın imzası bulunan yapım, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları bir bir gösteriyor.
Silicon Valley HBO’nun kara mizah türündeki yeni komedisi Silicon Valley; Silikon Vadisi’nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor. ilk bölümü 6 Nisan 2014 Pazar akşamı yayınlandı. King of the Hill isimli animasyon dizisinin yaratıcısı olarak bilinen yapımcı Mike Judge’ın imzası bulunan yapım, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları bir bir gösteriyor.
Westworld
Tamamen robotlardan oluşan bir parkta, isteyen kişiler belirli bir ücret karşılığında robotları kontrol ederek eğlenebiliyorlar. Fakat bir şeyler ters gittiği için robotlar bilinç kazanmaya başlıyor ve böylelikle de dizinin hikayesine giriş yapıyoruz.
Westworld Tamamen robotlardan oluşan bir parkta, isteyen kişiler belirli bir ücret karşılığında robotları kontrol ederek eğlenebiliyorlar. Fakat bir şeyler ters gittiği için robotlar bilinç kazanmaya başlıyor ve böylelikle de dizinin hikayesine giriş yapıyoruz.
Halt and Catch Fire
Dijital devrime tanıklık edemeyen Y ve Z kuşakları için tam bir biçilmiş kaftan. Halt and Catch Fire sizleri her şeyin başlangıcına götürüyor. Bilgisayar dünyasının 70’lerin sonu 80’ler boyunca nasıl gelişip değiştiğini gözler önüne seren dizi, teknoloji severlere eğlenceli bir tarihi yolculuk sunuyor. Bu dizide bir teknoloji firmasının nasıl kurulduğu ve işlediğine dair ipuçlarını bulabilirsiniz. 2014’te başlayan ve hala devam eden dizinin 4. sezonu yapım aşamasında.
Halt and Catch Fire Dijital devrime tanıklık edemeyen Y ve Z kuşakları için tam bir biçilmiş kaftan. Halt and Catch Fire sizleri her şeyin başlangıcına götürüyor. Bilgisayar dünyasının 70’lerin sonu 80’ler boyunca nasıl gelişip değiştiğini gözler önüne seren dizi, teknoloji severlere eğlenceli bir tarihi yolculuk sunuyor. Bu dizide bir teknoloji firmasının nasıl kurulduğu ve işlediğine dair ipuçlarını bulabilirsiniz. 2014’te başlayan ve hala devam eden dizinin 4. sezonu yapım aşamasında.
Person of Interest
Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır.Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.
Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams'ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştu. Dizinin diğer başrolü ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel'e ait.
Person of Interest Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır.Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir. Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams'ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştu. Dizinin diğer başrolü ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel'e ait.
IT Crowd
Büyük bir şirketin bilgi işlem departmanında çalışanlarının başından geçen komik hikayelerin anlatıldığı muhteşem bir sitcom dizisi. 2006, İngiltere yapımı olan dizi dünyada birçok kişinin favorisi. Komediyle teknolojiyi buluşturan bu güzel diziyi şiddetle izlemenizi tavsiye ederiz.
IT Crowd Büyük bir şirketin bilgi işlem departmanında çalışanlarının başından geçen komik hikayelerin anlatıldığı muhteşem bir sitcom dizisi. 2006, İngiltere yapımı olan dizi dünyada birçok kişinin favorisi. Komediyle teknolojiyi buluşturan bu güzel diziyi şiddetle izlemenizi tavsiye ederiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >