On binler Teknofest'i GZT'den izledi!

GZT editörleri Nazif Menteş ve Yunus Emre Şahin, Teknofest İstanbul'u sizler için takip ediyor.
GZT editörleri Nazif Menteş ve Yunus Emre Şahin, Teknofest İstanbul'u sizler için takip ediyor.

GZT ekibi olarak Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en büyük festivali canlı olarak takip ettik. Gün boyunca anlık haberler, konuklar ve etkinlikler ile Teknofest'in nabzını tutuk. Facebook hesabımızdan 45 bin kişi Teknofest'i izledi.

Kenan Sofuoğlu SOLOTÜRK’e karşı

Bugün başlayan Teknofest’te Kenan Sofuoğlu, SOLOTÜRK ve Formula-1 aracına karşı yarıştı.

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun, SOLOTÜRK Formula-1 aracı, ve spor araçlarla yaptığı yarış festivale katılan binlerce kişi tarafından takip edildi.

Türkiye'de ilk kez roket yarışması da festivalde yapılacak. Festivalde ortaokuldan yüksek öğrenim mezunlarına kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden ve yarışmacıların teknolojik ürünler tasarlayıp geliştirecekleri teknoloji yarışmaları,havacılık gösterileri, çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler, teknoloji girişimleri ve yatırımcılarının bir araya geleceği uluslararası girişim fuarı,teknoloji gündemine ilişkin seminerler, teknoloji yarışmalarına katılan ekiplerin takım tanıtım standları, teknoloji firmalarının marka tanıtım standları yer alıyor.

12 kategoride yapılan yarışlarda 2 milyon lira ödül verilecek

Toplam 12 kategoride olacak yarışmalarda 2 milyon lira ödül dağıtılacak.Yarışmaları kazanan takımlara, 30 bin ila 250 bin lira arasında değişen ödüller verilecek.

Yarışma kapsamında Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Robotaksi, Robotik Fetih 1453, Roket, Savaşan İHA, Sürü İHA ve Yapay Zeka yarışmaları da yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >