HEIC uzantılı dosyalar JPEG'e nasıl çevrilir?

HEIC dosya formatı
HEIC dosya formatı

Apple'ın iOS 11 ile birlikte sunduğu HEIC uzantılı dosyalar birçok platformda açılamıyor. Ancak HEIC görüntü dosyalarını kolay bir yöntem sayesinde JPEG'e dönüştürebilmek mümkün. İşte HEIC dosyalarını JPEG'e çevirme yöntemi...

Tam olarak bir ay önce tüm kullanıcılara sunulan iOS 11, sistemsel olarak köklü birtakım yenilikler içeriyor. Denetim Merkezi'nin özelleştirilebilir yapısı, bildirimler için artık farklı bir yapıya geçilmesi ve Siri ile yazışma özelliği bunlardan birkaçı. Ancak, mobil işletim sisteminin yeni sürümü aslında bilinenden çok daha detaylı özellikler sunuyor; HEIC görüntü formatı da buna örnek gösterilebilir.

HEIC dosya formatı henüz çok yeni olduğundan dolayı Windows 10 dahil birçok platformda görüntülenemiyor.
HEIC dosya formatı henüz çok yeni olduğundan dolayı Windows 10 dahil birçok platformda görüntülenemiyor.

HEIC dosyası nedir?

HEIC, Apple'ın iOS 11 ile birlikte duyurduğu yeni bir dosya formatı. Görüntü dosyalarında kullanılan bu format "High Efficiency Image File Format" kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Türkçe çevirisi ise "Yüksek Verimli Fotoğraf Dosya Formatı" şeklinde yapılıyor. Apple'ın geliştirdiği bu yeni dosya formatı, görüntülere ek olarak ses dosyalarını da destekliyor. Üstelik belki de en önemli avantajlarından biri ise JPEG'e göre çok daha az yer kaplıyor. Dolayısıyla bu sisteme geçilmiş olması bir yandan da depolama alanı açısından büyük katkı sağlıyor. Zira JPEG dosya formatlarında artık artan kaliteyle birlikte fotoğrafların kapladığı alan da önemli oranda artıyor.

Bu servis sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde HEIC dosyalarını JPEG'e çevirebilmek mümkün.
Bu servis sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde HEIC dosyalarını JPEG'e çevirebilmek mümkün.

HEIC dosyaları JPEG'e nasıl çevrilir?

Şu anda HEIC dosya formatı birçok farklı sistemde desteklenmiyor, örneğin Windows 10 yüklü bilgisayarlarda bu dosyaları görüntüleyebilmek mümkün değil. Dolayısıyla fotoğrafların tekrardan bir işlemden geçirilip JPEG'e çevrilmesi gerekiyor. HEIC'i, JPEG'e çeviren birçok farklı servis var; ancak bunlar arasında bu işlemi çevrimiçi olarak gerçekleştiren en basit ve başarılı hizmetlerden biri heictojpg.com

Web sayfasına giriş yapıldığında HEIC uzantıdaki dosyaları doğrudan sürükle - bırak yöntemiyle web sitesine yüklemek mümkün oluyor. Elbette en fazla 30 fotoğraf koşuluyla... Ardından işlem otomatik olarak başlıyor ve JPEG çıktıları kolayca indirilebiliyor. HEIC to JPEG, bu tip servislerde kullanıcıların kafasında soru işareti oluşturan en önemli unsurlardan birinin de önüne geçiyor. HEIC formatında yüklenen ve JPEG'e dönüştürülen fotoğraflar 30 dakika sonra platformdan otomatik olarak siliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >