Honda, hatalı hava yastıklarını değiştirmek için Facebook'a başvuruyor

Honda
Honda

Japon otomobil üreticisi Honda, hatalı hava yastıklarına sahip araçları bulabilmek için Facebook'tan yararlanacağını duyurdu. Şirket bu sayede Takata'nın ürettiği sorunlu hava yastığına sahip Honda araçların sahiplerine daha kolay ulaşmayı amaçlıyor.

Audi ve Mercedes başta olmak üzere büyük ölçekteki birçok otomobil üreticisi, güvenlik sistemleri ve hava yastıkları için Takata markasını tercih ediyor. Fakat, geçen yıl sorunlu hava yastıkları sebebiyle 18 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan Japonya merkezli şirket, birçok otomobilüreticisini zor durumda bırakmıştı. Bu şirketler arasında Honda da yer alıyor. Hatta yapılan araştırmalara göre trafik kazalarından sonra hatalı hava yastıkları sebebiyle yaşamını yitiren birçok kişi Honda araç kullanıyordu.

Takata'nın hatalı hava yastıkları en çok Honda araç sahiplerini ilgilendiriyor. Zira gerçekleşen 19 ölümcül kazadan 18'i Honda araç kullanıyordu.
Takata'nın hatalı hava yastıkları en çok Honda araç sahiplerini ilgilendiriyor. Zira gerçekleşen 19 ölümcül kazadan 18'i Honda araç kullanıyordu.

Sürücüleri Facebook'tan bulacak!

Elbette bu aşamadan sonra Takata'nın güvenlik sistemlerini kullanan otomobil üreticileri devreye girmiş ve değişim programlarını başlatmıştı. Son istatistiklerde, Honda'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde hatalı hava yastıklarının %71'lik bölümünü değiştirdiği belirtiliyor. Ancak buna rağmen hâlâ ölümcül risk barındıran hava yastıklarıyla seyahat eden 5 milyon araç sahibi olduğu tahmin ediliyor.

Honda, kullanıcıları bulmak için farklı yöntemler deniyor, bunlardan biri de Facebook. Kısa süre içinde Facebook'ta Honda araç sahiplerine özel bir reklam verecek olan şirket, sürücüleri hatalı hava yastıklarının değişimi için servislere çağıracak. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan değişim işlemi, Facebook her fırsatta kullanıcıların karşısına çıkacak. Böylece şirket çok daha fazla sürücüye ulaşıp, sorunları çözebileceğini öngörüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >