Honda, kendi kendini dengeleyebilen motosiklet üretti

Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda, Riding Assist teknolojisi sayesinde kendi dengesini sağlayabilen motosiklet geliştirdi.

CES 2017 kapsamında yeni nesil otomobil ve motosikletler görücüye çıkmaya devam ediyor. Fuarda son olarak Honda'nın dengede durabilen motosiklet konsepti de tanıtıldı.

Motosikletlerde düşük hızlarda ivme kaybıyla birlikte denge problemleri oluşmaya başlıyor. Bu durum özellikle ağır motosikletlerde devrilmeye bağlı kazaları meydana getirebiliyor. Riding Assist olarak isimlendirilen bu yeni teknoloji sayesinde güvenlik bir üst seviyeye çıkmış oluyor.

Honda, ASIMO başta olmak üzere yeni geliştirdiği birçok teknolojik üründe denge konusunda tecrübe sahibi. Jiroskop sisteminin kullanıldığı Riding Assist, saatte 4.8 km ya da daha düşük hızla ilerleyen motosikletler için denge problemlerini tamamen ortadan kaldırıyor.

Üstelik motosiklet hızını tamamen kaybettiğinde de metal çatal kısmı yüksek denge kontrolü için gövdeden uzaklaştırılıyor ve ön tekere kadar uzanıyor. Bu sistem de dengeleme modu şeklinde geçiyor. Yeni denge teknolojisi üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Fakat motosikletlere ne zaman uygulanacağı ise belli değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >