Huawei Mate 20'nin 7nm üretim mimarili Kirin 980 ile geleceği kesinleşti

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin Mate 20 olarak adlandıracağı yeni modelde 7 nm mimarili Kirin 980 yongası kullanacağı netleşti. İşte Ekim'de tanıtılması beklenen telefona dair ilk ayrıntılar...

Birkaç hafta önce Paris'te düzenlenen etkinlikte P20 ve P20 Pro'yu sahneye çıkaran Huawei, model çeşitliliğini artırarak kullanıcılara fazla seçenek sunmaya devam ediyor. Çinli üreticinin bu sene tanıtması beklenen Mate 20 modeline dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başlıyor. Yeni akıllı telefona dair en önemli ayrıntılardan biri Kirin 980 yonga seti.

Tayvanlı TSMC tarafından üretilmesi beklenen Kirin 980 yongasının Qualcomm tarafında Snapdragon 855'i rakip alacağı tahmin ediliyor. Günümüzdeki 10nm'lik yongaların aksine 7nm üretim mimarisiyle geliştirilecek olan Kirin 980, özellikle yapay zeka desteğiyle ön plana çıkacak gibi görünüyor. Zira Huawei'nin P serisindeki yeni akıllı telefonlarında olduğu gibi Mate 20'de de kamera tarafında yapay zeka teknolojilerinin boy göstereceği kesin.

Şirketin CEO'su Richard Yu, yaptığı açıklamalarda yeni nesil işlemci üretiminin altını çizerek, 5G teknolojisinin büyük önem arz ettiğini ifade ediyor. Hatta Huawei'nin pazar lideri değil teknoloji lideri olmayı hedeflediği de özellikle belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >