Huawei P20 ailesinin satış rakamı 6 milyonu aştı

Huawei P20
Huawei P20

Huawei'nin büyük ilgi çeken P20 serisi satış başarısı anlamında da kendini gösteriyor. Son olarak P20 ailesinin toplam satış rakamının 6 milyonu geçtiği açıklandı.

Samsung ve Apple'ın ardından dünyanın en fazla akıllı telefon satan şirketlerinden biri olan Huawei, orta ve üst seviyede her yeni modeliyle çıtayı biraz daha yükseltiyor. Mart sonunda Paris'te düzenlenen organizasyonla P20 ailesini tanıtan Çinli üretici, aradan geçen süreçte önemli bir satış başarısı elde etmiş durumda. Zira son bilgiler Huawei'nin şu ana kadar 6 milyonu aşkın P20 sattığını gösteriyor.

Huawei P20 Pro, 'dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonu' olarak da tarihe geçmiş durumda.
Huawei P20 Pro, 'dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonu' olarak da tarihe geçmiş durumda.

%81'lik bir artış var

Küçük bir kıyaslama yapıldığında P10 ailesiyle arada %81'lik satış farkı olduğu ortaya çıkıyor. Şirketin Telefon Ürün Grubu Başkanı Kevin Ho, yaptığı açıklamada doğru pazarlarda doğru hamleler yaptıklarını ve AR-GE'ye olan yatırımları sayesinde önemli başarılar elde ettiklerini ifade ediyor. Üstelik yıl bitmeden bu rakamların çok daha yukarı çıkacağı da belirtilenler arasında.

Huawei, son yıllarda artan model çeşitliliğiyle akıllı telefon pazarındaki payını sağlamlaştırmayı başarmış durumda. Forbes'ın her yıl yayınladığı 'En Değerli Şirketler' listesine göre Huawei, bir önceki seneye oranla 9 basamak yükselmiş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >