Huawei'nin kurucusu: Apple'ı örnek alıyoruz

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei
Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları her geçen gün büyüyor. Son dönemlerin en hızlı yükselen teknoloji şirketi Huawei'nin kurucusundan Apple açıklaması geldi. Huawei'nin kurucusu olan Zhengfei, kullanıcıların gizliliği söz konusu olduğunda Apple'ı örnek aldıklarını açıkladı.

Huawei, uzun süredir bilgi sızdırmakla suçlanıyordu.
Huawei, uzun süredir bilgi sızdırmakla suçlanıyordu.
  • Çin hükümeti ile olan ilişkilerinde de benzer bir yaklaşıma sahip olduklarını belirten Zhengfei, casusluk suçlamalarıyla ilgili asla böyle bir şeyi yapmayı düşünmediklerini, bir kez olsun yapılsaydı ABD'nin bunu tüm dünyaya yayması için elinde kanıt olacağını kaydetti ve ekledi: "Sonrasında faaliyet göstermekte olduğumuz 170 ülke ve bölge ürünlerimizi satın almaktan vazgeçer ve şirketimiz çökerdi."

Huawei'nin en tepesindeki isim Ren Zhengfei; veri koruması konusunda Apple'ı örnek aldığını açıkladı.

ABD ile Huawei arasındaki son durum ne?

Mayıs ayı ortalarında ABD, Huawei'nin Amerikan şirketleriyle çalışmasını kesin bir dille men etmişti. Ardından Google'ın Huawei'ye olan lisansını iptal etmesi şaşırtıcı olmadı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde tüm bu yaşananların aksine ABD merkezli şirketlerin Huawei ile çalışabileceği yönündeki açıklaması, tabloyu tamamen değiştirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >