Huawei'nin yeni cihazı Y7 2019 neler vadediyor?

Huawei, Y7 (2019) ile giriş seviyesini alt üst etmeyi planlıyor.

Huawei’nin yıllara adadığı akıllı telefon serileri son sürat devam ediyor. Şirketin 2018 versiyonu ile beğeni toplamayı başaran modeli Huawei Y7, 2019 versiyonuyla yeniden karşımıza çıkacak. Peki cihaz, kullanıcılarına neler vadediyor?

Çin’in yükselen teknoloji değeri Huawei’nin giriş seviyesine ait modeli Y7, yeni versiyonuyla karşımıza çıkma hazırlığında. Özellikle Huawei konusundaki sızdırmalarıyla ‘muteber’ bir isim olarak nitelendirilen Roland Quandt’ın ortaya koyduğu veriler merakla beklenen cihazın neredeyse tüm özelliklerini gözler önüne seriyor.

Huawei'nin yeni giriş seviyesi cihazı su damlası çentiği adetini sürdürecek.
Huawei'nin yeni giriş seviyesi cihazı su damlası çentiği adetini sürdürecek.

Su damlası çentik geleneği devam ediyor

Analist Roland Quandt’a göre; 6.2 inç ve 1520x720 çözünürlüğünde, su damlası çentikli HD+ bir ekrana sahip olacak olan Y7, ön kısmında bir adet 16 MP kalitesinde selfie kamerası barındıracak. Cihazın arka kısmında 13 MP çözünürlüklü f/1.8 diyafram açıklığında ana kamera, 2 MP çözünürlüğünde derinlik sensörü, LED flaş ve parmak izi okuyucusu kullanıcıları bekliyor.

Huawei, birçok farklı sınıf için ortalama üzeri cihazlar üretmeye devam ediyor.
Huawei, birçok farklı sınıf için ortalama üzeri cihazlar üretmeye devam ediyor.

Batarya tarafında çok iddialı!

Qualcomm’un yonga seti Snapdragon 450’den güç bulacak olan akıllı telefon; 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı seçenekleriyle alıcı bekleyecek. 2019 model Huawei Y7’nin alamet-i farikası olarak nitelendirebileceğimiz en önemli özelliği ise batarya tarafında karşımıza çıkıyor. Cihaz, tam 4.000 mAh değerinde bir batarya kapasitesine sahip olacak.

Huawei’nin yeni ‘giriş seviyesi canavarı’nın piyasaya çıkış fiyatı 150 Euro olarak belirlenmiş durumda. Cihazın ne zaman duyurulacağına dair belirsizlik olsa da sızıntılar tatmin edici bilgiler barındırıyor diyebilmek mümkün…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >