İddia: Twitter özel mesajları hiçbir zaman silmiyor

Twitter
Twitter

Güvenlik araştırmacısı Karan Saini'nin yayınladığı yeni rapora göre Twitter'dan gönderilen özel mesajlar hiçbir zaman silinmiyor. Ayrıntılar haberimizde:

Kullanıcılar sosyal ağların mesajlaşmabölümüne fazlasıyla güveniyor. Kişisel bilgiler, banka verileri ve çok daha fazla detayın paylaşıldığı mesajlar aslında büyük problem teşkil ediyor. En basit örnekle farklı kişilerin hesapları ele geçirmesi kullanıcıların başına bela olabiliyor. Ama çok daha fazlası var. Çünkü aslında sosyal ağlardan 'sildiğiniz' mesajlar da tam olarak silinmiyor. En azından Twitter için durum böyle.

Sızdırılan bilgiler, Twitter'ın hesapları askıya alınsa dahi mesajları sakladığını gösteriyor.
Sızdırılan bilgiler, Twitter'ın hesapları askıya alınsa dahi mesajları sakladığını gösteriyor.

Twitter inkar ediyor

Yeni yayınlanan bir rapor, özelmesajlaşmaların aslında kullanıcılar tarafından silinse de sunucularda kaldığını gösteriyor. Yani aslında Twitter kullanıcıların yazışmalarını tam olarak silmiyor. Üstelik hesap askıya alınsa ya da kapatılsa da mesajlar Twitter sunucularında kalmaya devam ediyor.

Twitter sözcüleri durumu kabul etmiyor. Hatta hemen her fırsatta hesapların devre dışı bırakıldığında tweet'ler ve mesajlaşmaların tamamının tümüyle silindiğini savunuyor. Ancak bu son araştırma durumun aslında göründüğü gibi olmadığını kanıtlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >