İki yaşındaki çocuk, annesinin iPhone'unu 48 yıl boyunca kilitledi!

iPhone kilitleme
iPhone kilitleme

Apple'ın güvenlik önlemi Çinli annenin başına dert oldu. İki yaşındaki çocuk, iPhone'lardaki parolayı defalarca yanlış girdiği için telefonu 25 milyon saat kilitledi.

iPhone, iPad ya da iPod touch'larda art arda altı kez yanlış parola girildiğinde cihazlar kendini pasif hale getiriyor. Bu aşamadan sonra sürenin dolmasını bekleyip doğru şifreyi tekrardan girmek gerekiyor. Apple'ın aldığı bu güvenlik önlemi, Çin'de garip bir olayla karşılaşılmasına sebep oldu.

Şifrenin defalarca yanlış girilmesiyle katlanarak artan süre, sonunda 25 milyon saate ulaşıyor.
Şifrenin defalarca yanlış girilmesiyle katlanarak artan süre, sonunda 25 milyon saate ulaşıyor.

Şifreyi defalarca yanlış girdi, iPhone'u 48 yıl boyunca kilitledi(!)

İki yaşındaki Çinli bir çocuk, iPhone'da şifreyi defalarca yanlış girdiği için akıllı telefon kendini korumaya alıyor. Ancak işin ilginç yanı tam olarak bundan sonra başlıyor. Çünkü ebeveynin karşısına iPhone'un tam olarak 25 milyon saat boyunca kilitlendiğini ifade eden bir mesaj çıkıyor. Bu süre de esasında yaklaşık 48 yıla tekabül ediyor.

Mesajla karşılaştıktan sonra ebeveyn muhtemelen doğrudan Çinli telefon servislerinin yolunu tutuyor. Servisten yapılan açıklama ise "daha önce 80 yıl kendini korumaya alan iPhone gördük" yönünde oluyor.

Elbette bu sistemi devre dışı bırakmanın birtakım yolları var. Zaten tüm yöntemler Apple'ınweb sayfasında da yer alıyor. Şöyle ki: iTunes'tan ya da aygıtın kurtarma modu üzerinden işlem gerçekleştirilebiliyor. Şu anda durumun son aşaması ise bilinmiyor. Apple'ın bu güvenlik sistemi, şifre yanlış girildiği her seferinde zamanı katlayarak artırdığını hatırlatmak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >