İki yıl önce denizde kaybolan fotoğraf makinesi sahibine geri döndü

Fotoğraf makinesinden umut kesilmişken geri döndü.
Fotoğraf makinesinden umut kesilmişken geri döndü.

Japonya’da yaşayan bir kadın, 2 sene önce tüplü dalış esnasında okyanusun ortasına düşürdüğü sualtı kamerasına sürpriz biçimde yeniden kavuştu. Canon marka fotoğraf makinesi yüzlerce kilometre ötede halen çalışır vaziyette bulundu…

Asya kıtasında bir kameranın inanılmaz bir hikayesi herkesi şoke etti. İki yılı aşkın bir süre önce okyanusun dibine düşen Canon marka ve içindeki fotoğraflar tekrar sahibini buldu. Bir grup öğrenci, kuzeyde yer alan bir plajı temizleme çabası içerisindeydi. 11 yaşındaki bir çocuk, tamamıyla taşlarla kaplı bir cisim keşfetti. Bu, su geçirmez bir koruması olan Canon kameraydı. Kamerayı açıp içini kontrol eden öğretmen, fotoğrafları görmesiyle şoke oldu.

Son fotoğrafın 7 Eylül 2015 tarihinde Japonya'daki Ishigaki Adası'nda çekildiğini anlayan öğretmen, kameranın sahibini bulmak için Facebook'ta bir gönderi paylaştı. Fotoğraf makinesini sahibine ulaştırmak için yardım isteyen öğretmenin gönderisi viral oldu ve dünya çapında binlerce kişi kayıp fotoğraf makinesinin sahibini bulmak için gönderiyi paylaştı. Post, dünya çapında insanlar tarafından on binlerce kez paylaşıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >