İlk iPhone’dan bugüne kaç iPhone satıldı?

iPhone tüm modelleri
iPhone tüm modelleri

Apple’ın CEO’su Tim Cook, dün katıldığı konferansta 2007 yılından bu yana satılan iPhone sayısını açıkladı. Rakamlar inanılmaz boyutlarda…

Apple’ın üçüncü mali çeyrek kazanç açıklaması sonrasında düzenlenen konferans sırasında CEO Tim Cook, dünyanın en özel cihazlarından biri olan iPhone’un Haziran 2007’de ilk kez piyasaya çıktığından bu yana Apple’ın tam olarak 1.2 milyar iPhone sattığını açıkladı. Geçen sene bu zamanlar Apple, 2007 yılından 2016’ya değin toplam 1 milyar adet akıllı telefon sattığını açıklamıştı. Yani bu durum, Apple’ın geçen yıldan şimdiye dek 200 milyon adet iPhone modelini sattığı anlamına geliyor.

Apple’ın iPhone 7 Plus satışları, 2015 yılında şirketin en üst düzey akıllı telefonu olan iPhone 6s Plus’ın satışlarına oranla çok daha yüksekti. Apple’ın CEO’su Tim Cook, “iPhone satış sonuçlarımız etkileyiciydi, özellikle de en üst sıralardaki talep oldukça güçlüydü. iPhone 7 en popüler iPhone'umuzdu ve geçen yılın ikinci çeyreğindeki iPhone 7 Plus satışları, 6s Plus'tan sonra çarpıcı bir şekilde yükseldi.” dedi.

iPhone tutkunları, telefonun onuncu yıl dönümünde yaşadıkları heyecanlarının yanında iPhone 8’in gelecek olması nedeniyle sabırsız durumda. Ufak tefek sızıntıların yaşandığı bu günlerde, iPhone 8 tanıtımı yaklaşırken heyecan da giderek artıyor. Eylül ayı içerisinde tanıtılması beklenen yeni iPhone’un bizlere neler getireceği az çok ortada fakat henüz kesinlik arz eden bir durum söz konusu değil.

iPhone 8’in gelmesiyle birlikte 1.2 milyarlık istatistiğin fazlaca gelişmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >