İngiltere'deki Türk camisinden bir ilk: Kripto para birimleriyle sadaka ve zekât verilebiliyor

Shacklewell Lane

İngiltere'deki Shacklewell Lane isimli Türk camisinde Ramazan boyunca kripto para birimleriyle sadaka ve zekâtları kabul ediliyor. Combo Innovations üzerinden gerçekleşen ödemelerle alakalı detaylar haberimizde.

Başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere kripto para birimleri, birçok farklı alanda kullanılıyor. Futbolcu transferleri; uygulama bazlı servislerin dijital para birimleriyle ödeme kabul etmeleri ve daha fazlası... Hatta aylar önce Rusya'dan Türkiye'ye gelen yük gemisinin taşıma ücreti de doğrudan Bitcoin ile ödenmişti. Ancak bu kez durum biraz daha farklı.

İngiltere'deki bu Türk camisi bir ilki gerçekleştiriyor; buna ek olarak kripto para birimlerinin önümüzdeki dönemlerde farklı alanlarda da kullanılması bekleniyor.
İngiltere'deki bu Türk camisi bir ilki gerçekleştiriyor; buna ek olarak kripto para birimlerinin önümüzdeki dönemlerde farklı alanlarda da kullanılması bekleniyor.

Kripto paralarla sadaka ve zekât verilebiliyor

İngiltere'de Türk İslam Dayanışma Derneği'ne bağlı olarak Shacklewell Lane isimli Türk camisi, Ramazan'daki sadaka ve zekâtların kripto para birimleriyle kabul edildiğini duyurdu. Cami imamı Erkin Güney yaptığı açıklamada dünya genelinde birçok müslüman vakfın bağışları kripto para birimleriyle kabul ettiğini bildiriyor ve İngiltere'de de bu sistemi başlattıklarını ifade ediyor. Bu vizyoner proje elbette cami cemaati tarafından da destekleniyor.

Yardımlar için açılan hesaplara bağışlar Combo Innovations üzerinden gerçekleşiyor. Bu durum İngiltere'de örnek oluşturduğu gibi önümüzdeki dönemlerde daha farklı alanlarda kullanım için fikir de veriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >