Instagram, bu kez de 'bağış çıkartmasını' test ediyor

Instagram
Instagram

Eşzamanlı olarak birçok farklı özelliği test eden ve bazılarını hayata geçiren Instagram, bu kez de kullanıcıların bağış kurumlarına erişmesini kolaylaştıracak çıkartmalar tasarlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Sosyal ağlarda birçok farklı özellik test ediliyor. Bunlar arasında Facebook'ta spam mesajları engelleyen yapay zekâ da var; Instagram Hikâyeler'in hoş görünmesini sağlayan özel filtreler de. Şu anda testleri devam eden yeni Instagram çıkartmaları ise bağış kurumlarını desteklemeyi hedefliyor. Halihazırda Facebook'ta yer alan bu sistem aslında çıkartma desteğiyle Instagram'a da gelecek gibi görünüyor.

Tek tuşla bağış kurumlarının sitesine gidilebiliyor

Uygulamalara özel araştırmalarıyla gündeme gelen Jane Manchun Wong'un paylaştığı ekran görüntüsü konuyla ilgili daha detaylı bilgi vadediyor. Burada çıkartmalar bölümünde 'Donation' bölümü yer alıyor. Ayrıca bu seçim yapıldığında yine bir arama düğmesiyle bağış kurumları arasında da seçim yapılabiliyor. Herhangi bir fotoğraf ya da videoya bu çıkartmalar eklendiğinde ise doğrudan bağış kurumunun sitesine gitme özelliği sunuluyor.

Aslında böylece kullanıcıların farkındalığı artırılabileceği gibi aynı zamanda bağış toplamak isteyen kurumların da daha geniş bir kitleye kitleye ulaşması sağlanabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >