Instagram hikayelerine IGTV videoları nasıl eklenir?

Instagram hikayelerine IGTV videoları nasıl eklenir?
Instagram hikayelerine IGTV videoları nasıl eklenir?

Intagram’ın yeni video servisi IGTV, platforma bomba gibi bir giriş yaptı. Birçok kullanıcı oldukça keyifli videoları IGTV’ye yüklerken IGTV’de kısa süre içerisinde ciddi bir arşiv oluşması bekleniyor. Tüm bu özelliklerin dışında IGTV, Instagram ile hatta hikayeler moduyla bile kusursuz bir entegrasyona sahip. Peki Instagram hikayelerine IGTV videoları nasıl eklenir? IGTV’nin bu güzel özelliği haberimizde gizli…

Dünyanın yenilik konusunda en iddialı uygulamaları arasında yer alan Instagram, amiral gemisi uygulaması içinde yeni bir sekme oluşturdu. IGTV isimli uygulama uzun süreli, dikey biçimli video izlemek için birebir durumda. IGTV’ye giriş yaptığınızda otomatik olarak, takip ettiğiniz kişilerden gelen videolar oynatılmaya başlayacak. Uygulama iOS ve Android için aktif durumda. IGTV için birçok yenilik ve güncelleme haberini çok sık duyacağımız aşikarken ve IGTV bilinirliğini günden güne artırırken biz de sizler için IGTV’nin tüm özelliklerine değinmeye çalışacağız.

IGTV, Instagram’ın kendi uygulaması ve ‘Hikayeler’ moduyla ciddi seviyede etkileşim kurmayı ve entegre olmayı başarmış durumda. IGTV’de paylaşılan içerikler ‘Ekranı Yukarı Kaydırın’ sekmesiyle birlikte hesabın hikayelerine yerleştirilebiliyor. Gelin adım adım IGTV içeriklerinin Instagram Hikayeler’e nasıl adapte edilebildiğine birlikte bakalım…

IGTV videolarınızı Instagram hikayelerine nasıl ekleyeceksiniz?

IGTV’yi açtıktan hemen sonra açılan ekranda yer alan 3 noktayı tıklayıp birinci adımı tamamlıyoruz.

Üç nokta tıklandıktan sonra çıkan üç sekmeli menüden “Bağlantıyı Kopyala” tıklanarak “Bağlantı panoya kopyalandı” sekmesini görmemiz gerekiyor.

IGTV ile işlerimiz bittikten hemen sonra Instagram uygulamasını açıyoruz.

Instagram uygulamasından hikaye ekle bölümüne girip IGTV’deki videomuzla ilişkili bir kapak fotoğrafı seçmemiz gerekiyor.

Fotoğrafımızı seçtikten sonra üst kısımda yer alan “bağlantı” sekmesini tıklıyoruz.

Yeni açılan menüden son kez video’muzu tıklayıp “Bitti” sekmesine dokunarak işlemimizi tamamlıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >