Intel ve Facebook'un 'yapay zeka' ortaklığı

Intel, Facebook ile ortaklığı süresince birçok yeni ve yetkin çip ortaya çıkaracak.

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Intel, şirketlerin yapay zekanın nimetlerinden daha düşük donanımlarla daha faydalı biçimde yararlanabilmesi için Facebook ile çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Çalışmalar sonucunda yeni bir çip üretilecek ve çip bu yıl içerisinde aktif olacak…

İşlemci dendiğinde akla gelen ilk şirket olan Intel, CES 2019’da son derece kritik bir duyuruda bulundu. Yayınlanan açıklama metnine göre Intel, dev şirketlerin yapay zekayı daha düşük maliyetlerle daha efektif biçimde kullanılabilmesi için sosyal medya devi Facebook ile yapay zeka çipler geliştiriyor.

Intel, çip hususunda dünyanın en başarılı şirketlerinden biri konumunda yer alıyor.
Intel, çip hususunda dünyanın en başarılı şirketlerinden biri konumunda yer alıyor.

Çipin performansına yönelik açıklama gelmedi

Yayınlanan açıklama metnine göre geliştirilen çip, önceden öğretilmiş makine öğrenimi algoritmalarını daha verimli bir şekilde çalıştırabilecek. Bu da yapay zekanın tüm nimetlerinden yararlanmak için daha az donanım gücüne ve daha az enerjiye ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Intel gerçekleştirilen duyuru sırasında çipin performansı hakkında detay vermekten kaçındı.

Facebook'un içerik sisteminde yeni çiplerin büyük bir yeri olabilir.
Facebook'un içerik sisteminde yeni çiplerin büyük bir yeri olabilir.

Facebook’ta içerikler için kullanılabilir

Facebook’un çip geliştirme konusunda nasıl bir rol üstlendiği de tam olarak açıklanmış olmasa da sosyal medya devinin uzun yıllardır fotoğraflardaki insanları etiketlemek, herhangi bir dildeki metinleri farklı bir dile çevirmek ve yasaklı içerikleri tespit edip platformdan kaldırmak için yapay zeka kullandığı gerçeği de apaçık ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >