iOS 11 güncellemesi nasıl yüklenir?

iOS 11
iOS 11

Apple, dün akşam saatlerinde mobil işletim sisteminin en yeni sürümü iOS 11'i yayınladı. Peki ama iOS 11 güncellemesi nasıl yüklenir?

Geçtiğimiz Haziran'da düzenlenen WWDC 2017 etkinliği kapsamında geliştiricilere tanıtılan iOS 11, yeni iPhone'ların sahneye çıkmasından bir hafta sonra herkes için kullanıma sunuldu. Evet; şu anda iPhone, iPad ya da 6.nesil iPod touch sahipleri basit birkaç adımda mobil işletim sisteminin yeni sürümüne geçiş yapabiliyor. Bunun için iOS 11'in yüklenebileceği cihaz listesini kontrol etmekte yarar var.

  • İşte iOS 11'in kurulabileceği cihaz listesi:
  • iPhone: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus.

    iPad: iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 5.nesil, iPad Air, iPad Air 2, 9.7 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro (1.nesil), 12.9 inç iPad Pro (2.nesil)
    iPod: iPod touch 6.nesil

iOS 11 güncellemesi nasıl yüklenir?

                                    iOS 11 güncellemesini uyumlu cihazlara basit bir şekilde yükleyebilmek mümkün. Bunun için öncelikle iPhone ya da iPad'ler üzerinden Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunun izlenmesi gerekiyor. Daha sonrasında güncellemeleri kontrol ederek işlemin ilk adımı tamamlanabiliyor. Zaten akabinde kullanıcıların karşısında otomatik olarak iOS 11 seçeneği beliriyor. Bu noktada güncelleştirmelerle ilgili daha fazla bilgi almak için "Daha Fazla Bilgi" düğmesine tıklayabilir; "İndir ve Kur" düğmesiyle işlemi başlatabilirsiniz. Cihazdaki mevcut iOS sürümüne bağlı olarak güncelleme boyutu farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla kullanıcıların iPhone ya da iPad'lerde birkaç GB yer açması şart. "İndir ve Kur" komutu verildiğinde öncelikle veri paketi indiriliyor ve akabinde de kurulum işlemine geçiliyor. Telefon ya da tabletlerin tekrardan başlamasıyla güncelleme tamamlanıyor.
iOS 11 güncellemesi nasıl yüklenir? iOS 11 güncellemesini uyumlu cihazlara basit bir şekilde yükleyebilmek mümkün. Bunun için öncelikle iPhone ya da iPad'ler üzerinden Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunun izlenmesi gerekiyor. Daha sonrasında güncellemeleri kontrol ederek işlemin ilk adımı tamamlanabiliyor. Zaten akabinde kullanıcıların karşısında otomatik olarak iOS 11 seçeneği beliriyor. Bu noktada güncelleştirmelerle ilgili daha fazla bilgi almak için "Daha Fazla Bilgi" düğmesine tıklayabilir; "İndir ve Kur" düğmesiyle işlemi başlatabilirsiniz. Cihazdaki mevcut iOS sürümüne bağlı olarak güncelleme boyutu farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla kullanıcıların iPhone ya da iPad'lerde birkaç GB yer açması şart. "İndir ve Kur" komutu verildiğinde öncelikle veri paketi indiriliyor ve akabinde de kurulum işlemine geçiliyor. Telefon ya da tabletlerin tekrardan başlamasıyla güncelleme tamamlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >