iPhone SE hafta sonu ABD'de tekrardan satışa çıktı

iPhone SE
iPhone SE

iPhone 5 tasarımını sevenler için daha yüksek performanslı bir ara model olarak geliştirilen iPhone SE, hafta sonu ABD'de indirimli fiyattan satışa çıktı.

Apple ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Qualcomm patentleri sebebiyle satışları yasaklanan iPhone'lar bunun önemli sebeplerinden biri. Ama yalnızca biri. Çünkü yeni iPhone'lar (iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR) da beklenen satış rakamlarına bir türlü ulaşmıyor. Şirket bu yüzden farklı sektörlere girmek ve gelir kalemlerini çeşitlendirmek istiyor.

iPhone SE, iPhone 5 kasasından memnun olan kullanıcılar için iPhone 5'e göre daha yüksek performans sunan ara bir modeldi.
iPhone SE, iPhone 5 kasasından memnun olan kullanıcılar için iPhone 5'e göre daha yüksek performans sunan ara bir modeldi.

İndirimli satıldı

Farklı çözüm yollarına başvuran Apple, iPhone SE'yi sessiz sedasız tekrardan satışa çıkardı. İndirimli fiyattan dolayı hafta sonu kısa süre içinde tükenen iPhone SE'ler aslında kullanıcıların bu modele olan ilgisini de bir kez daha gösterdi.

32 GB ve 128 GB olarak iki farklı seçenekle satışa sunulan telefonlarda fiyat ise sırasıyla 249 dolar ve 349 dolar olarak belirlendi. iPhone SE'nin tekrardan neden satışa çıkarıldığı bilinmiyor. Apple'dan konuyla alakalı bir açıklama da yok. Ama eldeki stokları indirimli fiyattan eritmenin mantıklı olduğu kesin. Diğer modeller için de benzer durumun gerçekleşebilir mi göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >