iPhone'larda kulaklık çıkışının yanındaki delik ne işe yarıyor?

iPhone mikrofon
iPhone mikrofon

Neredeyse ilk iPhone'lardan bu yana kulaklık çıkışının yanında minik bir delik yer alıyor. Milyonlarca kullanıcının gözünden kaçan bu "minik detay" esasında çok önemli bir görevi yerine getiriyor. İşte kulaklık çıkışının hemen sağ tarafında yer alan minik deliğin asıl işlevi...

İkinci mikrofon ne işe yarıyor?

                                    iPhone'lardaki bu ikinci mikrofon, gürültü engelleyici görevini üstleniyor. Gürültü engelleyici mikrofonlar çevredeki seslerin azaltılmasını ve görüşme yapan kişinin sesinin karşı tarafa daha net iletilmesini sağlıyor.
İkinci mikrofon ne işe yarıyor? iPhone'lardaki bu ikinci mikrofon, gürültü engelleyici görevini üstleniyor. Gürültü engelleyici mikrofonlar çevredeki seslerin azaltılmasını ve görüşme yapan kişinin sesinin karşı tarafa daha net iletilmesini sağlıyor.
iPhone'lardaki aktif gürültü engellemeli mikrofon nasıl aktif edilir?

                                    iPhone'larda kulaklık çıkışının hemen yanında bulunan aktif gürültü engellemeli mikrofonu aktif etmek için küçük bir ayar yapmak yeterli. Bunun için öncelikle Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik bölümüne geçiş yapmak gerekiyor. Akabinde "İşitme" seçenekleri altında yer alan "Telefon Gürültüsünü Gider" seçeneğini aktif etmek yeterli. Telefon Gürültüsünü Gider seçeneğinin hemen altında "gürültü giderme, alıcıyı kulağınıza doğru tutarken telefon görüşmelerindeki çevre gürültüsünü azaltır." açıklaması da yer alıyor. Hepsi bu kadar. Bu işlemi gerçekleştirerek telefon görüşmelerinde arka plandaki gürültülerin karşı tarafa daha az gitmesi sağlanabiliyor.
iPhone'lardaki aktif gürültü engellemeli mikrofon nasıl aktif edilir? iPhone'larda kulaklık çıkışının hemen yanında bulunan aktif gürültü engellemeli mikrofonu aktif etmek için küçük bir ayar yapmak yeterli. Bunun için öncelikle Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik bölümüne geçiş yapmak gerekiyor. Akabinde "İşitme" seçenekleri altında yer alan "Telefon Gürültüsünü Gider" seçeneğini aktif etmek yeterli. Telefon Gürültüsünü Gider seçeneğinin hemen altında "gürültü giderme, alıcıyı kulağınıza doğru tutarken telefon görüşmelerindeki çevre gürültüsünü azaltır." açıklaması da yer alıyor. Hepsi bu kadar. Bu işlemi gerçekleştirerek telefon görüşmelerinde arka plandaki gürültülerin karşı tarafa daha az gitmesi sağlanabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >