İşte karşınızda dünyanın en güvenli akıllı telefonu: Privacy Phone

Privacy Phone
Privacy Phone

Güvenlik uzmanı ve McAfee'nin kurucu ismi John McAfee ekibiyle birlikte artık mobil uygulama ya da yazılıma ek olarak yüksek güvenlikli akıllı telefonlar da geliştiriyor.

Bilgisayar programcısı ve ünlü antivirüs şirketinin kurucusu John McAfee, artık yalnızca masaüstü ya da mobil uygulama değil; donanımlar da geliştiriyor. Bu kapsamda özellikle son birkaç yıldır akıllıtelefonları hedef alınıyor. Zira barındırdığı yoğun kişisel veriler sebebiyle siber saldırıların uğrak noktası olan mobil cihazlar, milyonlarca kullanıcı için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

John McAfee'nin geliştirdiği yeni akıllı telefon ise tüm bu güvenlikproblemlerini geride bırakacak gibi görünüyor. Çünkü hem donanım hem de yazılımsal olarak birçok farklı tekniği kullanan yeni cihaz, siber saldırılara karşı hazırlıklı durumda. Privacy Phone yani Güvenli Telefon şeklinde isimlendirilen yeni cihaz, arka kısmından birçok bağlantıyı fiziksel şekilde kapatmayı mümkün kılıyor. Yani bağlantı durumları yazılım yerine doğrudan donanım vasıtasıyla değiştirilebiliyor. Böylece batarya, konum özellikleri ve internet bağlantısı kolay bir şekilde aktif ve pasif olarak ayarlanabiliyor.

Bir hafta içinde kullanıma sunulması beklenen özel telefonun şu an için çok adetli üretilmeyeceği aşikar. Üstelik şimdilik teknik detayları da bilinmiyor. Üst düzey güvenlikli telefonu satın almak isteyenlerin 1100 dolar ödemesi gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >