Jack Dorsey'den özeleştiri: 'Sorunlarımız var'

Jack Dorsey'den özeleştiri.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, katıldığı TED etkinliğinde Twitter’ı eleştirdi. Ünlü CEO’ya göre Twitter’ın zorbalığı kolaylaştıran bir yapısı var…

Facebook ve Instagram ile birlikte dünyanın en güçlü sosyal medya mecraları arasında değerlendirilen Twitter’ın en yetkili ismi Jack Dorsey, geçtiğimiz hafta katıldığı bir TED etkinliğinde oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Jack Dorsey, Twitter’da bulunan art niyetli tweet’leri tespit edebilmek için kullanıcıların raporlarını beklemek yerine makine öğrenimine daha çok ağırlık verdiklerini ifade etti. Dorsey’e göre raporlardan ziyade mekanik zekaya güvenmek daha mantıklı. Dorsey konuşmasında, ‘Kötüye kullanım, taciz, manipülasyon, otomasyon, insan koordinasyonu ve yanlış bilgilendirmeyle çok sık karşılaşıyoruz. Bu durum 13 yıl önce çok geçerli değildi fakat şimdi gerçek anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.’ dedi.

Jack Dorsey, TED etkinliğine her zamanki 'sporitf' tarzıyla katıldı...
Jack Dorsey, TED etkinliğine her zamanki 'sporitf' tarzıyla katıldı...

'Daha fazla kontrol yetkisi'

Twitter’ın takipçi sayısına ve beğeni istatistiklerine fazlasıyla önem verdiğini de ifade eden Jack Dorsey, sistemi daha az kötü bir hale getirmek için çeşitki projeler geliştirdiğini de sözlerine ekledi. Dorsey, ilk etapta tweet’lere gelen yanıtları gizleme seçeneğini aktif hale getireceklerini ve bu sayede kullanıcıların kendi konuşmalarında daha fazla kontrol yetkisine sahip olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Dorsey'in şeffaflığı Mark Zuckerberg'e de örnek olmalı...
Dorsey'in şeffaflığı Mark Zuckerberg'e de örnek olmalı...

Jack Dorsey’in amaçladığı ‘daha iyi Twitter’ hayali gerçekleşir mi bilinmez ama platformu hakkında açık yüreklilikle konuşması, bizce Mark Zuckerberg’e örnek olmalı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >