Kaçış yok: Gece kulüplerine saldıran teröristler radar sistemiyle yakalanacak

Reina saldırısı sonrasında güvenlik zaafiyetleri sıkça gündeme gelmişti. Son olarak gece kulüplerinin özel radar sistemiyle korunabileceği ortaya çıktı.

Gece kulüplerine ardı ardına düzenlenen hain saldırılar, güvenlik konusunda yeni seçenekleri gündeme getiriyor. Alınan yeni kararlar, kapıdaki ya da içerdeki korumalara ek olarak binaların da özel teknolojilerle donatılacağını gösteriyor. Geçtiğimiz sene Haziran ayında Orlando'da bir gece kulübüne silahlı düzenlenmiş; 50 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırıda 53 kişi de yaralanmıştı. Ülkemizde de yılbaşı gecesi Reina'da benzer bir terör saldırısı gerçekleştirilmişti.

Son bilgilere göre, özellikle meşhur gece kulüplerinde binalara silah tespiti yapabilen radar sistemi yerleştirilecek. Böylece saldırganlar binaya girişte fark edilerek etkisiz hale getirilecek. Özellikle gizli silah tespiti konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan Patriot One Technologies, "güvenlik bölgeler" projesiyle bu radar sistemini hayata geçirecek.

"NForce CMR 1000" olarak isimlendirilen silah tespit sistemi, X-Ray cihazlardan çok daha hassas çalışıyor. Yani X-Ray'de bir şekilde gözden kaçanlar, bu radarlar sayesinde kolayca yakalanacak. Üstelik bu radar yalnızca silahları tespit etmiyor. Ek olarak bıcak ve diğer kesici aletler için de alarm veriyor. Öncelikle Orlando'da kullanılacağı belirtilen radar projesinin ülkemizdeki gece kulüplerine de yerleştirilmesi söz konusu olabilir.
Terörist sorguda çözüldü: Rakka'dan görüntü geldi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >