Kamera savaşları sürüyor: 6 kameralı Honor Magic 2'nin yeni detayları belli oldu

Honor Magic 2
Honor Magic 2

Birkaç ay önce Almanya'da düzenlenen IFA 2018'de görücüye çıkarılan Honor Magic 2'nin kızaklı yapısı ve 6 kamerasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Huawei'nin alt markası olarak 5 yıl önce faaliyetlerine başlayan Honor, yeni akıllı telefonlarıyla pazar payını artırmayı hedefliyor. Durum böyle olunca Çinli şirket doğrudan akıllı telefonlardaki en önemli rekabet alanlarından biri olan kameraya odaklanıyor. Ağustos sonu - Eylül başında Almanya'da düzenlenen IFA 2018'de gösterilen Honor Magic 2 detaylanmaya devam ediyor. Son olarak kameraya dair yeni ayrıntılar kullanıcı tarafındaki beklentilerin artmasına sebep oluyor.

Kızaklı yapı

Şu ana kadar paylaşılan bilgiler telefonun kızaklı bir yapıya sahip olacağı yönünde. Zaten tasarım açısından birçok rakibi arasından sıyrılacağı en önemli farklılıklardan biri bu. Hatta ön kameralar da işte bu kızaklı yapı kapandığında ortadan kayboluyor.

6 kamera

Öte yandan yeni modelde önde 3 arkada 3 kamera yer alması bekleniyor. Bu da aslında toplamda Honor Magic 2'nin toplamda 6 kameralı bir telefon olarak karşımıza çıkması anlamına geliyor.

Öndeki ana kamera 16 MP sensörle donatılırken, diğer iki kamera ise sensör olarak görev yapıyor. 3D ToF olarak isimlendirilen bu sensörler lazer ışınlarıyla mesafe ölçümü gerçekleştirebiliyor. Bu da aslında artırılmış gerçeklik uygulamaları konusunda büyük fayda sağlıyor.

Diğer taraftan arkada yer alan üç kamerada ise çözünürlükler 16 MP + 24 MP + 16 MP şeklinde belirtiliyor.

Honor'daki kızaklı yapı bu fotoğraftan da görülebiliyor. Kızak kapatıldığında ön kameralar pasif hale geliyor. Ancak böylece incecik çerçeveler sayesinde telefonun ekran / gövde oranı önemli bir artış gösteriyor.
Honor'daki kızaklı yapı bu fotoğraftan da görülebiliyor. Kızak kapatıldığında ön kameralar pasif hale geliyor. Ancak böylece incecik çerçeveler sayesinde telefonun ekran / gövde oranı önemli bir artış gösteriyor.

Honor Magic 2 teknik özellikleri

Yeni telefonda 2340 x 1080 piksel çözünürlük destekleyen 6.39 inç'lik bir AMOLED ekran yer alması bekleniyor. Kirin 980 yonga seti, 6 GB RAM / 8 GB RAM ve 128 GB / 256 GB depolama opsiyonlarına yer verilirken bataryada ise hızlı şarj destekli 3400 mAh kapasiteli bir seçenek görev yapıyor.

Telefonun tüm ayrıntılarının yakın zamanda düzenlenecek olan etkinlikle tanıtılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >