Kansere bile çare bulan bilimin halen açıklayamadığı 5 olgu

Kansere bile çare bulan bilimin halen açıklayamadığı 5 olgu
Kansere bile çare bulan bilimin halen açıklayamadığı 5 olgu

Pek çok insan bu olguların varlığından emin. Hatta bunları bire bir yaşayanlar da var. Bilim de bunların varlığını kabul ediyor ancak ne kanıtlayabiliyor ne de açıklayabiliyor

Deja vu

                                    Fransızca bir terim olan 'deja vu' daha önce görülen, yaşanan anlamına gelir. "Yok artık ben bunu daha önce de yaşadım" deyip her anını hatırladığınız bir olayı tekrar tekrar yaşamanıza deja vu etkisi denir. Ancak böyle bir şeyin nasıl olduğu bilimin yanıt veremediği sorular arasında.
Deja vu Fransızca bir terim olan 'deja vu' daha önce görülen, yaşanan anlamına gelir. "Yok artık ben bunu daha önce de yaşadım" deyip her anını hatırladığınız bir olayı tekrar tekrar yaşamanıza deja vu etkisi denir. Ancak böyle bir şeyin nasıl olduğu bilimin yanıt veremediği sorular arasında.
Hayaletler

                                    Hayaletlerin varlığını kanıtlayan hiçbir bulgu saptanamadı. Ancak bazı insanlar hayaletlerle konuştuklarını hatta onlarla fotoğraf çekildiklerini bile iddia ediyorlar.
Hayaletler Hayaletlerin varlığını kanıtlayan hiçbir bulgu saptanamadı. Ancak bazı insanlar hayaletlerle konuştuklarını hatta onlarla fotoğraf çekildiklerini bile iddia ediyorlar.
UFO'lar

                                    İlk olarak 1900'lü yılların başlarından itibaren görüntülenmeye başlanan ve ne olduğu tespit edilemeyen UFO'lar genellikle düşük çözünürlüklü fotoğraflarda küçük bir ışık noktası olarak görüntüleniyor.
UFO'lar İlk olarak 1900'lü yılların başlarından itibaren görüntülenmeye başlanan ve ne olduğu tespit edilemeyen UFO'lar genellikle düşük çözünürlüklü fotoğraflarda küçük bir ışık noktası olarak görüntüleniyor.
Beden ve zihin bağlantısı

                                    Zihnimizin bedenimizi kontrol ettiğini ve fiziksel hareketlerimize onun karar verdiğini biliyoruz ancak beynin tüm bu idare sistemini nasıl gerçekleştirdiği ve bedenimize nasıl komutlar verdiği bilimsel olarak çözülebilmiş değil.
Beden ve zihin bağlantısı Zihnimizin bedenimizi kontrol ettiğini ve fiziksel hareketlerimize onun karar verdiğini biliyoruz ancak beynin tüm bu idare sistemini nasıl gerçekleştirdiği ve bedenimize nasıl komutlar verdiği bilimsel olarak çözülebilmiş değil.
6.His

                                    Bilim insanları 6.his konusunda birçok araştırma gerçekleştirmesine rağmen henüz somut bir bulguya ulaşamadı. Etrafında olan şeyleri duyu organlarıyla değil içgüdüsüyle hissettiğini söyleyen birçok insan olmasına rağmen 6.his kanıtlanamadı.
6.His Bilim insanları 6.his konusunda birçok araştırma gerçekleştirmesine rağmen henüz somut bir bulguya ulaşamadı. Etrafında olan şeyleri duyu organlarıyla değil içgüdüsüyle hissettiğini söyleyen birçok insan olmasına rağmen 6.his kanıtlanamadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >