Kaspersky’den “ücretsiz” antivirüs sürümü

Kaspersky
Kaspersky

Kaspersky, en güvenilir antivirüs programlarından biri olarak kabul ediliyor. Programın bu başarısı ücretli olması ve ücretlerin kullanıcılar için oldukça fazla gelmesiyle gölgelense de şirket buna da çözüm bulmuş gibi duruyor.

Dünyanın birçok farklı noktasında antivirüs programı olarak tercih edilen Kaspersky, tamamıyla ücretsiz olacak sürümünü duyurdu. Normal şartlar altında 1 aylık bir deneme sürecinin ardından ücretli bir sürüme geçen Kaspersky ürünleri, firmanın 20. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Kaspersky Free’yi müşterilerine sunuyor.

Bu program, ücretli olan versiyonlarla aynı seviyede çalışamayacak olsa da bu eksiklik yalnızca e-mail, web koruması gibi premium kullanıcıların yararlanabildiği özelliklerle sınırlı kalacak. Buna rağmen Kaspersky’nin yaptığı açıklamaya göre bilgisayarını Defender ile korumak isteyenlere oldukça tatmin edici bir alternatif, ücretsiz sürümle birlikte sağlanmış oluyor.

Bu işlemi gerçekleştirirken herhangi bir ticari amaç gütmediğini belirten Kasperksy, ücretsiz sürümü oluşturmasının nedeni olarak “interneti daha güvenli bir yer haline getirme” isteğini öne sürüyor. Kaspersky Lab Başkanı Eugene Kaspersky’ın yaptığı açıklamada, “Muhteşem haberlerim var! Tüm dünyada ücretsiz olarak kullanacağınız Kaspersky Free’yi piyasaya sürüyoruz. İsteyen herkes bu programı ücretsiz olarak indirebilir” dedi.

Kaspersky İlk dalgada ABD, Kanada, Asya ve Pasifik ülkelerinin birçoğuna yayınlanacak. Eylül ayında ise Türkiye, Hindistan, Hong Kong, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yayınlanacak. Ekim’de ise Avrupa, Japonya ve Güney Kore’ye gelecek ücretsiz Kaspersky, Kasım ayında Vietnam ve Tayland için çıkışını gerçekleştirecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >