Katlanabilir Motorola RAZR'ın çizim görselleri ortaya çıktı

Motorola RAZR
Motorola RAZR

Katlanabilir telefon haberleriyle sıkça karşılaşıyoruz. Android ekosistemindeki en güçlü şirketler bu alanda varlık göstermek istediği gibi Motorola gibi çıkış yakalamak isteyen isimler de katlanabilir modellere yöneliyor. Son olarak, Motorola RAZR'ın çizim görselleri yayınlandı.

Son dönemlerde Samsung, Google, Xiaomi ve Huawei gibi dev isimlerin katlanabilir telefonlar için çalışmalarına fazlasıyla tanık oluyoruz. Bu yıl itibariyle bahsettiğimiz isimlerin ilk katlanabilir modellerini sergilemesi bekleniyor. Son birkaç haftadır fazlasıyla dile geldiği gibi Motorola'nın da önemli adımlar atması söz konusu.

Motorola RAZR çizim görsellerinde telefonun yandan değil de üstten katlanacağı görülebiliyor.
Motorola RAZR çizim görsellerinde telefonun yandan değil de üstten katlanacağı görülebiliyor.

Yatay değil dikey olarak katlanıyor

Hatta şirketin efsanevi RAZR modelini güncelleyerek katlanabilir bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkaracağı söyleniyor. Orijinal RAZR, şimdiye kadar üretilen en ikonik cep telefonlarından biri olarak görülüyor ve bu çizginin belli bir şekilde devam etmesi isteniyor. Motorola'nın ana şirketi Lenovo da doğal olarak bu telefonu güncelleyerek nostalji yapmak istiyor.

Telefon katlandıktan sonra epey küçük bir forma dönüşüyor.
Telefon katlandıktan sonra epey küçük bir forma dönüşüyor.

Şimdilik telefonun teknik özellikleri ya da tasarım detayları belli değil. Ancak sızan tek bir çizimgörseli aslında tasarımla alakalı bazı ayrıntıları ortaya çıkarıyor. Şu ana kadar katlanabilir modellerle alakalı karşımıza çıkan tasarımlar genellikle ekranın sol ya da sağdan katlanmasını sağlıyor. Ancak bu modelde yukarıdan aşağıya doğru bir katlama söz konusu. OLED ekranla gelmesi beklenen telefonun alt kısmında da hızlı işlemlerin gerçekleştirileceği ayrıca bir minik ekranın daha yer alacağı tahmin ediliyor. Şubat sonunda Barselona'daki Mobile World Congress'te gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >