Katlanabilir trendine Huawei damgası: 'Mate X tanıtıldı'

Huawei Mate X, resmen tanıtıldı!

GZT Teknoloji ekibi olarak yerinde, Barselona'da takip ettiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nin ilk gününe katlanabilir akıllı telefonlar damga vurdu. Samsung'un Galaxy Fold hamlesine cevaben geliştirilen Huawei Mate X, birçok farklı özelliğiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Mate X'in, Galaxy Fold'dan 'görece' daha iyi bir cihaz olduğu söylenebilir...

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında değerlendirilen Çinli Huawei, Samsung'un 'katlanabilir' Galaxy Fold hamlesine cevap veren Mate X'ini Mobil Dünya Kongresi'nde resmen görücüye çıkardı. Oldukça şık tasarımı ve 'katlandığında' cihazın orta kısmında herhangi bir 'çizgi' bırakmamasıyla ayrışan Mate X, teknik özellik noktasında da tatmin edici bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

MWC 19'da ciddi bir kitle, Huawei'nin katlanabilir aklıllı telefonu Mate X'e ilgi gösteriyor.
MWC 19'da ciddi bir kitle, Huawei'nin katlanabilir aklıllı telefonu Mate X'e ilgi gösteriyor.

Katlanabilir akıllı telefon dünyasına Samsung'un dahil olmasıyla büyüyen rekabet, Huawei'nin de devreye girmesiyle iyiden iyiye çetin bir hale geldi. Huawei, Mate X'i, 2019'un hamlesi olarak nitelendiriyor. Peki, Mate X, tasarım ve teknik özellik tarafında neler vadediyor?

Öncelikle, Mate X'in Samsung Galaxy Fold'dan çok daha ince bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Cihaz, hem katlandığında hem de açık haldeyken Samsung Galaxy'den daha makul boyutlarda. Ayrıca, Fold'un tam tersi olacak şekilde ekranı, içe doğru değil, geriye doğru katlanan Mate X, bu özelliğiyle de daha kullanışlı hale gelmeyi başarıyor.

Mate X, Galaxy Fold'a oranla daha ince bir yapıda tasarlanmış denebilir.
Mate X, Galaxy Fold'a oranla daha ince bir yapıda tasarlanmış denebilir.

'Tek el kullanımı kolay sayılabilir'

Mate X'in birtakım özellikleri, farklı özellik ve tasarım detaylarını da ortaya çıkarıyor. Cihaz, kameralarını ana donanımların da bulunduğu sağ taraftaki kısımda topladığı için bir çentiğe sahip değil. Bu bölüm dolayısıyla tek elde tutmanın ve kullanmanın oldukça kolay olduğu söylenen model, gerçekten çok ince çerçevelerle geliyor. Kapatıldığı zaman yan bölümündeki pikselleri kapatan Mate X, böylelikle uygulama sınırlarını belirliyor. Modelin parmak izi sensörü yan tarafındaki güç butonunda yer alıyor. Telefon bağlantı tarafında USB-C kullanıyor.

Huawei ve Samsung standlarının yan yana olması da garip bir detay.
Huawei ve Samsung standlarının yan yana olması da garip bir detay.

Teknik özellikleri nasıl?

Teknik özellik noktasında, oldukça tatmin edici bir konumda karşımıza çıkan Mate X'in tüm kalifikasyonlarına şöyle bir göz atalım:

  • Ekran: 2480 × 2200 çözünürlüğünde 8 inç
  • Yonga seti: Kirin 980
  • Arka kamera: Açıklanmadı
  • Ön kamera: Açıklanmadı
  • RAM: 8 GB
  • Dahili depolama: 512 GB
  • Bağlantı: 5G
  • Batarya: 4500 mAh
  • Suya ve toza dayanıklılık: Açıklanmadı
  • Ses: Açıklanmadı
  • Sensörler: Açıklanmadı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >