Kesintisiz iletişim temel motivasyon: '9.4 milyar TL'

Kesintisiz iletişim Türkiye’nin önemli motivasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor.
Kesintisiz iletişim Türkiye’nin önemli motivasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, elektronik haberleşme sektöründeki yatırımlara özel önem verdiklerini belirterek, ‘Geçen yıl yatırımların toplam tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 15,3 artışla 9,4 milyar liraya ulaştı.’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstikrarlı bir büyüme trendine sahip olan sektördeki gelişmelerin, hem işletmecilerin elde ettikleri gelirlere hem de yapılan yatırım ve artan abone sayılarına yansıdığını ifade eden Turhan, elektronik haberleşme sektöründeki işletmecilerin geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık 58 milyar lira net satışa ulaştıklarını bildirdi. Turhan, bu rakamın, bir önceki yıla göre yüzde 15,4 artışa denk geldiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan.

Türk Telekom ve mobil operatörler özelinde bakıldığında ise gelirlerin yıl sonunda toplam 45 milyar lira ile 2017'ye kıyasla yüzde 14,1 arttığını aktaran Turhan, bunların dışında kalan diğer işletmecilerin gelirlerinin toplamının geçen yıl 14 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

"Mobil abone sayısı 80,1 milyona ulaştı"

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlı bir gelişim gösteren mobil teknolojiler konusunda abonelerin ilgisinin sürdüğünü vurgulayan Turhan, "Geçen yılın sonu itibarıyla mobil abone sayısı 80,1 milyona ulaştı. 4,5G hizmetine abone olanların sayısı ise hizmetin başladığı Nisan 2016'dan itibaren büyük bir hızla artarak yıl sonunda 71,3 milyonu geçti." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >