Kilit tuşuna basmadan iPhone'lar nasıl kapatılır?

iPhone kilit
iPhone kilit

iOS 11 ile birlikte iPhone'ları doğrudan işletim sistemi üzerinden kapatmak mümkün hale geliyor. Yani artık kullanıcılar birkaç saniye kilit tuşuna basılı tutmak yerine doğrudan ekrandan bu işlemi gerçekleştirebiliyor. İşte iPhone'ları tuşa basmadan kapatma yöntemi...

Apple, iOS 11 ile birlikte kullanıcı dinamiklerini büyük ölçüde değiştiren önemli yenilikler sunuyor. Denetim Merkezi'nin özelleştirilebilir yapısı, iMessage sisteminin yenilenmesi ve kamera arayüzünün güncellenmesi bunlara örnek gösterilebilir. Elbette bunlarla birlikte iOS 11 cephesinde de ufak-tefek sistem hataları da yok değil. Ancak bu açıklar sık sık yayınlanan güncellemelerle birlikte ortadan kalkıyor.

Yeni mobil işletim sistemi, kullanıcılara yıllardır imkan olmayan özellikler sunuyor. Bu doğrultuda iPhone'ların doğrudan sistem üzerinden kapatılması da yer alıyor. Evet; artık iPhone kullanıcıları kilit tuşuna basmadan telefonlarını tamamen kapatabiliyor.

iPhone'larda kilit tuşuna basmadan telefonu kapatabilmek için Ayarlar > Genel bölümüne erişmek gerekiyor. Daha sonrasında pencerenin en alt kısmında yer alan "Sistemi Kapat" düğmesine dokunulduğu anda...

Genel bölümü üzerinde "Sistemi Kapat" düğmesi sayesinde işlem gerçekleştirilebiliyor.
Genel bölümü üzerinde "Sistemi Kapat" düğmesi sayesinde işlem gerçekleştirilebiliyor.

...en tepede sistemi kapatmak için sürükleme sistemi geliyor. Bu pencerede sağa doğru sürükleme yapıldığında işlem tamam; telefon bu yöntemle kolayca kapanabiliyor.

Son aşamada sürükleme yöntemi sayesinde iPhone kolayca kapatılabiliyor.
Son aşamada sürükleme yöntemi sayesinde iPhone kolayca kapatılabiliyor.

Bu özellik her ne kadar birçok kullanıcı tarafından gereksiz görülse de kilit tuşunda zaman zaman sorun olan kullanıcılar için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani en azından sistem içinden iPhone'un doğrudan kapatılabiliyor olması önemli bir detay.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >