Kota dostu YouTube Go uygulaması yayınlandı

youtube go
youtube go

Google, mobil kotadan çok fazla tüketmek istemeyen kullanıcıları düşünerek videoları kolayca indirebilen özel bir uygulama hazırladı: YouTube Go.

Google, uzunca bir süredir yeni bir YouTube uygulaması üzerinde çalışıyor. Konuyla alakalı ilk detaylar geçtiğimiz sene Eylül'de netleşmiş ve YouTube videolarının internet bağlantısı olmadan izlenebileceği ortaya çıkmıştı. YouTube Go uygulamasıyla hayata geçirilen bu özellik, şu anda Türkiye'deki kullanıcılar için de aktif hale gelmiş durumda.
YouTube'da videoları indirip çevrimdışı izleyebileceğiz
YouTube Go tam olarak kota dostu kullanıcılara hitap ediyor. Mobil internetten veri tasarrufu sağlayan bu uygulama, 144p ve 360p gibi çözünürlüklerde videoları indirip daha sonra izleyebileceğinizi belirtiyor. Ancak bu özellik, temelinde veri tasarrufu baz alındığından dolayı HD çözünürlükte desteklenmiyor.
Böylece internet hızının yeterli olmadığı bölgelerde de kullanıcılar YouTube videolarını düşük kalitede indirip izleyebilecek. Ayrıca bu sistem, düşük depolama alanı olan telefonlar ve tabletler için de büyük anlam ifade ediyor. YouTube Go'yu denemek isteyen kullanıcılar, buradaki bağlantı üzerinden uygulamayı indirebilirler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >