Kullanıcı dostu Google'dan karınları doyuracak hizmet

Google'ın Google Haritalar uygulamasına ekleyeceği yeni özellik sayesinde kullanıcılar bulundukları yere yakın lokasyondaki restoranlardan yemek siparişi verebilecek.

Google'ın en en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Google Maps artık sadece navigasyon uygulaması olmayacak. Aynı zamanda yemek siparişi verilebilen bir platform da olacak. Teknoloji devi Google'ın halen üzerinde çalıştığı proje kapsamında kullanıcı yakın çevresinde bulunan ve sipariş gönderebilir konumda olan restoranları görebilecek. Restoranın üzerine bastığında ise restoranın yemek sipariş sayfalarına bağlanacak. Bu sayfadan kullanıcıların siparişi tamamlamasının ardından ilgili restoran kullanıcının bulunduğu lokasyona teslimatı gerçekleştirecek.

Şimdilik iOS uygulamasında geçerli

Yeni özellik şu an için sadece ABD'de geçerli olacak. Ancak Google'ın diğer ülkelerdeki restoran ve yemek servisleriyle anlaşmalarını tamamlamasıyla Dünya'nın her yerine yayılmaya başlayacak.
Şimdilik sadece Haritaların iOS uygulamasında geçerli olacak özellik için Google, yakın zamanda Android kullanıcılarının da faydalanabilmesi için harekete geçecek.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >