Lenovo'dan dört arka kameralı akıllı telefon: S5 Pro!

Lenovo
Lenovo

Çinli üretici Lenovo'nun bu ay içinde dört arka kameralı akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. Peki ama S5 Pro olarak isimlendirilen bu cihazın asıl özelliği ne?

Akıllı telefon üreticilerinin rekabet ettiği en önemli alanlardan biri kamera. Artık tepe seviyesi modellerde üç arka kamera standart olmaya başlarken, önde ise yavaş yavaş çift kamera sistemine geçiliyor. Çinli üreticilerin bu alanda öncü olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dört arka kamera!

Son olarak, Lenovo Başkan Yardımcısı Chang Cheng, kendi sosyal medya hesabı üzerinden dört arka kameralı bir akıllı telefonun duyurulacağını paylaştı. S5 Pro olarak isimlendirilen yeni modele dair çok fazla bir detay yok. Ancak yine de paylaşılan tek görsel, kameraya ilişkin 'dört arka kamera' detayını ortaya çıkarıyor.

Tasarım ya da teknik ayrıntılar şimdilik bilinmiyor. Ancak organizasyonun bu ay gerçekleşeceği düşünüldüğünde tüm ayrıntıların yakın zamanda sızabileceği gerçeği biraz daha netleşmiş oluyor. Lenovo S5 Pro'nun bir önceki modelle kıyaslandığında daha güçlü bir yonga seti (işlemci) ve daha yüksek kapasiteli bir bataryayla gelmesi bekleniyor.

Lenovo'nun S5 Pro'da yer vereceği dört arka kamera. Kameraların iki altta iki üstte şeklinde dizilmesi dikkat çekici detayların başında. Ortada ise bir flaş yer alıyor.
Lenovo'nun S5 Pro'da yer vereceği dört arka kamera. Kameraların iki altta iki üstte şeklinde dizilmesi dikkat çekici detayların başında. Ortada ise bir flaş yer alıyor.

Peki ama bu dört arka kamera ne işe yarıyor?

Asıl odaklanılması gereken nokta kameralar. Üç arka kamerayı pratikte hayata geçiren ilk şirket Huawei oldu. P20 Pro ile birlikte 'dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonunu' üretmeyi başaran Çinli şirket, aslında bu modelde her lense özel bir görev tanımlamayı başarmıştı.

Bunlar temelde RGB, monokrom ve telefoto şeklinde birbirinden ayrılıyor. Benzer şekilde S5 Pro'da da her lensin kendine has özelliğinin yer alması bekleniyor. Böylece çok daha etkileyici portre fotoğrafları çekilebileceği gibi; yakınlaştırılma yapılması gerektiği durumlarda da görüntüde herhangi bir bozulmaolmadan bu işlemin yerine getirilebileceği tahmin ediliyor.

Dört arka kamerayı gösteren S5 Pro fotoğrafının Çinlisosyal medyasitesi Weibo'da paylaşıldığını da belirtmekte yarar var.

Bu alanda yatırım yapan tek şirket Lenovo değil elbette. Nokia da son dönemlerde yine kamera konusunda ekstra çözümler sunmaya odaklanıyor. Hedef, beş arka kameralı bir akıllı telefon üretmek. Bu hamleyle birlikte fotoğraf çözünürlüğünün 50 MP seviyesine çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >